Đalović ponovo u Budućnosti, Anderleht želi Krstovića

Podeli:
Shaun Botterill/Getty Images

Šampionat Crne Gore je završen, a odmah su počele aktivnosti u cilju stvaranje ekipa za narednu sezonu u kojoj će u eliti igrati Sutjeska, Budućnost, Mladost, Zeta, Grbalj, Rudar, Iskra, Petrovac, Mornar i Lovćen.

Ugled Crne Gore u Evropi braniće Sutjeska u kvalifikacijama za Ligu šampiona, odnosno Budućnost, Mladost i Rudar u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Tim iz Pljevalja je dobio svojevrsnu nagradu, jer Grbalj i Zeta koji su bili bolje plasirani nisu dobili zeleno svetlo od strane FSCG za učešće u Evropi.

Najveći posao u dosadašnjem delu prelaznog roka odradili su Sutjeska i Budućnost. Aktuelni šampion države je uspeo da produži ugovor sa Nikolom Pecom Rakojevićem na godinu dana, a Budućnost je angažovala Zorana Govedaricu za prvog trenera tima. Ugovor je potpisan na dve godine, a Govedarca je prošle sezone jako dobro vodio Grbalj.

Sada kreće stvaranje timova, a prema informacijama koje stižu iz izvora bliskih klubovima, Radomir Đalović bivši reprezentativac Crne Gore, koji je prošlu sezonu počeo u Budućnosti, a zatim zbog odbijanja da bude rezerva protiv Partizana u kvalifikacijama za Ligu šampiona dobio otkaz, ponovo bi mogao da se vrati u tim za koji, kako je rekao više puta, navija od srca. Naime, Đalović zbog sukoba sa trenerom Miodragom Vukotićem nije nastavio saradnju sa Rudarom, slobodan je u izboru nove sredine, a Budućnost je prošle sezone imala mnogo problema sa realizacijom. Đalović je bez ikakve dileme idealno rešenje.

Koplja se lome i oko talentovanog Nikole Krstovića. Momak ima 18 godina, već igra za državni tim, generacija U21, a na skeneru je i seniorske reprezentacije. Ono što je izvesno je da neće ostati u Zeti. Kao prva opcija se pojavio Partizan, ali sada su „crno-beli“ dobili ozbiljnu konkurenciju u vidu Anderlehta. Čelnici slavnog kluba iz Belgije su zatražili podatke o uslovima pod kojima bi mogli da angažuju Krstovića, momka koji je bio drugi strelac šampionata iza Igora Ivanovića iz Sutjeske.

Pomenuti Ivanović, koji je proglašen za najboljeg igrača Crne Gore u sezoni koja je ostala iza nas, najverovatnije napušta Sutjesku, ali samo ako dobije ponudu iz inostranstva. Interesovanje je pokazala Budućnost, ali….