“Penal za Srbiju čist kao suza, Rudar može sa FKP"

Crna Gora 23. jun. 20189:46 > 9:47
Podeli:
Shaun Botterill/Getty Images

Radomiru Đaloviću očigledno nije suđeno da izađe na megdan Partizanu. Prošlog leta je trebalo da bude udarna igla Budućnosti protiv tadašnjeg šampiona Srbije u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali je odbio da bude rezerva u Beogradu, posle čega je usledio raskid ugovora.

Godinu dana kasnije, Đalović nije produžio saradnju sa Rudarom, pa ni ovog leta neće igrati protiv Partizana u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

„Verujem da Rudar može da parira Partizanu. „Crno-beli“ su favoriti, ali favoriti su bili i prošle godine protiv Budućnosti pa smo gledali dva egal meča. Dosta igrača je otišlo iz Rudara uključujući i mene, ali očekujem da čelnici Rudara i trener Miodrag Vukotić formiraju ekipu koja će biti konkurentna Partizanu i konkurenta u šampionatu Crne Gore koji sledi“, rekao je Đalović i nastavio:

„Dobro je što se prva utakmica igra u Crnoj Gori. Očekujem zaista istinski spektakl u NIkšiću, veliki broj navijača Rudara i Partizana, kao i ljubitelja fudbala koji žele da vide dobar meč, a ja verujem da će imati šta da vide iako će to biti prvi takmičarski duel i za Rudar i za Partizan“.

Radomir Đalović je u potrazi za inostranim angažmanom, a pomno prati i dešavanja na Mundijalu.

„Imam nekoliko ponuda i vrlo brzo će biti poznato gde ću nastaviti karijeru. Što se Mundijala tiče trenutno sam pod utiscima utakmice između Srbije i Švajcarske. Šteta, baš šteta. Srbija je sjajno odigrala prvo poluvreme, olako primila dva gola u drugom, a oštećena je za čist penal nad Mitrovićem“, rekao je Đalović i nastavio:

„Na Mundijalu nema favorita. To je jasno posle svega do sada viđenog. To se moglo naslutiti i pre početka Svetskog prvenstva na koje jedna Italija nije uspela da izbori plasman. Ima bar deset reprezentacija koje mogu i imaju pravo da se nadaju tituli šampiona planete“.

Prvi meč između Rudara i Partizana igra se u Nikšiću 10. jula, jer stadion u Pljevljima ne zadovoljava kriterijume UEFA, a do tada bi trebalo gotovo sigurno da imamo informaciju gde će bivši reprezentativac Crne Gore nastaviti karijeru.