Burza Maradona: Naravno da navijam za Argentinu

Crna Gora 29. jun 201814:27 > 14:30
Podeli:
Privatna arhiva

Igor Burzanović spada u grupu najtalentovanijih i najboljih igrača sa prostora stare Jugoslavije. Branio je između ostalog boje Crne zvezde, Budućnosti i Nagoje, a zbog ekstra talenta i prefinjene tehnike je dobio i nadimak Burza Maradona.

Igor Burzanović je proteklih godinu dana bez angažmana. Trenira i radi sa Iskrom iz Danilovgrada gde mu igra stariji brat Goran i čeka inostrani angažman. Burzanović je u najboljim igračkim godinama i sigurno ima još dosta toga da pokaže na fudbalskom terenu. Oni koji su imali prilike da ga gledaju, raduju se informacijama da je u top formi.

Dok ne stigne inostrani angažman, Burzanović pomno prati dešavanja na Mundijalu.

Naravno da navijam za Argentinu i da bih voleo da osvoje titulu prvaka sveta, ali to neće biti ni malo lako u paklenoj konkurenciji. Šampionat nikada nije bio ovako ujednačen. Italija nije uspela da se plasira na Mundijal, brailac trona se vratio kući, a malo je nedostajalo da ista sudbina zadesi Argentinu i Brazil„, rekao je za Sport Klub Igor Burzanović.

Na pitanje da prokomentariše učinak Hrvatske i Srbije, Burzanović je rekao:

„Hrvatska igra fenomenalno. U pakleno jakoj grupi su ostvarili sve tri pobede, a moć pokazali protiv Argentine koju su deklasirali. Na osnovu do sada viđenog mislim da Hrvatska može daleko da dogura, da može da ponovi uspeh koji je ostvarila pod komandom Ćira Blaževića, pa i više od toga“, rekao je Burzanović i nastavio:

Srbija je bila blizu plasmana u nokaut fazu. Mislim da ga je zaslužila. Protiv Kostarike je odigrala odlično, isto tako i protiv Švajcarske. Većim delom meča su bili bolji rival, na kraju su poraženi, ali ko zna kakav bi bio epilog meča da je sudija iz Nemačke pokazao na belu tačku posle penala nad Mitrovićem koji je bio čist kao suza. Zaista nisam mogao da verujem da se onakav propust desi na Mundijalu, pored sudija i nove VAR tehnologije. Neverovatno“.

Igor Burzanović je dve godine branio boje Crvene zvezde. Odigrao je 48 utakmica, postigao 11 golova. Dve godine je igrao i za Nagoju. Na 60 utakmica koliko je odigrao 10 puta je bio strelac. Bio je član državnog tima Crne Gore.

Nisam još uvek rekao poslednju reč kada je fudbalski teren u pitanju. U tom formi sam. Ako ne dođe do inostranog angažmana, ostaću i braniću boje Iskre u narednoj sezoni šampionata Crne Gore. Svi oni koji ne veruju i koji sumnjaju da mogu da budem na vrhunskom niovu, uveriću u suprotno. Da li ću biti na niovu kada su me zvali Burza Maradona? Pa još uvek me zovu tako„, zaključio je Burzanović.