Osipa se Partizanov rival, Burzanović u Interu

Podeli:
Privatna arhiva

U prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope Rudar iz Pljevalja će odmeriti snage sa Partizanom. Prvi meč se igra 12. jula u Nikšiću, a revanš je na programu sedam dana kasnije u Beogradu.

Desetak dana pre dvomeča sa Partizanom, umesto da se pojačava Rudar se osipa. Prvo nije produžena saradnja sa trenerom Miodragom Vukotićem, a samo nekoliko dana kasnije jedan od najtalentovanijih igrača u Crnoj Gori Marko Burzanović je napustio Pljevlja.

Momak koji je prošao sve mlađe selekcije Crne Gore karijeru će nastaviti u Interu iz Zaprešića, a ugovor je potpisan na tri godine.

Prvo želim da se zahvalim Rudaru. Proveo sam šest lepih meseci u Pljevljima, a čelnici kluba mi nisu pravili nikakve probleme da odem u Inter. Želim Rudaru sve najbolje u sezoni koja sledi kao i u dvomeču sa Partizanom,” rekao je Marko Burzanović za Sport Klub i nastavio:

Inter iz Zaprešića ima ambiciozan projekat. Žele da formiraju mlad tim, a zatim korak po korak da naprave ekipu koja će biti konkurentna u šampionatu Hrvatske kada je reč o borbi za trofeje, plasman u Evropu. Drago mi je što sam deo projekta koji mi deluje sjajno. Zadovoljan sam, uveren sam da ću uspeti da se izborim za mesto u timu i sigurno je da ću nastojati da se dobrim partijama nametnem selektoru Ljubiši Tumbakoviću. Dres sa državnim grbom je za mene bio i ostao svetinja. Znam i to da do njega neću doći pričom u medijima nego partijama na terenu”.

Inter iz Zaprešića je prošle sezone zauzeo sedmo mesto. Ambicije za sezonu koja sledi vezane su za plasman u Evropu. Marko Burzanović je sezonu počeo u ekipi Mladosti iz Podgorice, a završio u Rudaru iz Pljevalja.