Rudar sa Đalovićem napada Partizan

Podeli:
Shaun Botterill/Getty Images

Prošlog leta je trebalo da bude okosnica Budućnosti i najveća opasnost po gol Partizana u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Međutim, odbio je da sedi na klupi za rezervne igrače u prvom meču u Beogradu, posle čega je suspendovan.

Nije dugo čekao na novi angažman. Bivši reprezentativac Crne Gore je zajedno sa trenerom Miodragom Vukotićem stigao u Rudar. Tim iz Pljevalja je dobio priliku da izađe na evropsku scenu, posle odluke FSCG da ne dodeli licencu Zeti i Grblju zbog neispunjavanja uslova.

Rival Rudaru u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope je Partizan, a prvi meč sa igra 12. jula u Nikšiću jer stadion u Pljevljima ne zadovoljava standarde UEFA.

Đalović je trebalo da ode u inostranstvo, čekao je ponudu, delovalo je da je realizacija transfera blizu. Međutim, s obzirom da do toga nije došlo, Đalović je odlučio da ponovo obuče dres Rudara pa će u dvomeču koji sledi biti najveća opasnost po gol Partizana.

Podsećanja radi u međuvremenu, čelnici kluba nisu produžili saradnju sa pomenutim trenerom Miodragom Vukotićem, a jedan od najtalentovanijih igrača Crne Gore i Rudara, Marko Burzanović je dobio zeleno svetlo da pređe u Inter iz Zaprešića.

Đalović je potpisao ugovor do kraja sezone, a Burzanović na tri godine.