Lovćen slaže mozaik za elitu, stigao Camaj

Crna Gora 4. jul 201814:18 > 14:20
Podeli:
Privatna arhiva

Fudbaleri Lovćena uspeli su kroz baraž mečeve protiv Koma da signu do elitnog društva. Najstariji fudbalski klub u Crnoj Gori, koji je osnovan daleke 1913. godine, ozbiljno je pristupio poslu kada je reč o formiranju tima za narednu sezonu.

Prvo je produžen ugovor sa trenerom Dejanom Roganovićem sa kojim je izboren plasman u elitno društvo, a zatim i sa većinom igrama koji su izneli najveći teret tokom minule sezone. Prvo pojačanje je bio Jovan Perović koji je stigao iz Koma, a branio je boje Lovćena kada su Cetinjani 2014. godine osvojili Kup Crne Gore.

Ambicije su vezane za opstanak, ali sudeći po aktivnostima koje su usledile i koje se očekuju, Lovćen će pokušati da uradi i više od toga. Naime, novi član Lovćena postao je mladi reprezentativac Crne Gore Driton Camaj koji je stigao iz Budućnosti.

Nisam se dogovorio sa čelnicima kluba iz Podgorice. Nisu me imali u planu, želeli su da se dogovorimo oko pozajmice, nisam pristao na to i usledio je sporazumni raskid ugovora. Nisam dugo čekao, a nisam ni želeo da čekam na novi angažman. Kontaktirali su me čelnici Lovćena, svideo mi se projekat, svidela mi se ideja i brzo sam doneo odluku da se preselim na Cetinje i obučem dres najstarijeg kluba u Crnoj Gori”, rekao je za Camaj za Sport Klub i nastavio:

Meni je trenutno najvažnije da igram. U Lovćenu ću imati prostor da pokažem koliko vredim i mogu. Nadam se da ćemo primarni cilj ostvariti a to je opstanak u elitnom društvu, ali kao i svi u Lovćenu, nadam se da možemo više, nadam se možemo da bude prijatno iznenađenje sezone koja sledi. Pored toga, samo igrama na terenu mogu da sačuvam mesto u državnom timu i da pokažem da nisam slučajno prošao sve mlađe selekcije Crne Gore. Sa mnogo motiva i entuzijazma očekujem start nove sezone”.

Predsednik kluba Ivan Vukmirović je naglasio da je prirotetni deo posla u prelaznom roku obavljen i da sada sledi nadogradnja.

Ostao je trener Roganović, ostali su momci koji su Lovćen uveli u elitno društvo, vratio se u klub Jovan Perović, a srećni smo što smo uspeli da angažujemo Dritona Camaja koji će uvereni smo upravo u Lovćenu pokazati sav raskoš talenta koji poseduje. Nismo završili sa prelaznim rokom. Biće još pojačanja. Cilj jeste opstanak, ali naravno da ćemo nastojati da uradimo i više od toga“, rekao je Vukmirović.

Fudbaleri Lovćena trenutno treniraju na Cetinju, a najvažniji ili kako se popularno zove bazični deo priprema će odraditi za Zlatiboru od 15. jula.