Giljen za SK: Mornar kao melem na ranu

Crna Gora 4. avg. 201822:56
Podeli:
FK Sutjeska

Fudbaleri Sutjeske završili su evropsku priču ranije nego što su želeli. Objektivno, protiv Astane nisu mogli više, a bili su ravnopravan rival. Protiv Alaškerta jesu, ali je sreća okrenula leđa šampionu Crne Gore.

“Odigrali smo sva četiri meča taktički izuzetno dobro. Bili smo dostojan rival Astani, bili smo bolji u oba meča od Alaškerta, ali jedna greška, jedan gol iz neverovatne situacije, uz seriju promašaja u našoj režiji su pokazali da Evropa to surovo kažnjava. Golman Čančarević je pravio čuda ispred gola, odbranio je sve što je moga da odbrani, a dva puta je stativa bila njegov saveznik. Evropska priča je gotova, nadali smo se i želeli da traje duže, ali iz ove kože ne možemo. Ono što je dobro je da su mladi momci stekli značajno iskustvo pred početak šampionata Crne Gore u kojem branimo titulu”, rekao je za Sport Klub kapiten i golman Sutjeske Vladan Giljen i nastavio:

“Imali smo samo tri dana od utakmice u Jermeniji da se spremimo za meč sa Mornarom koji će sigurno silno motivisan ući u duel koji sledi. Favoriti smo na papiru, ali hiljadu puta se pokazalo da to ne mora ništa da znači. Moramo da pružimo maksimum, da se borimo od prvog do poslednjeg sekunda meča i da stignemo do pobede na startu sezone, do pobede koja bi nam došla kao melem na evropsku ranu”.

Utakmica između Sutjeske i Mornara igra se u nedelju sa početkom u 20 časova. Ovaj meč će zatvoriti prvo kolo u kome je Budućnost pobedila Iskru sa 1:0, Lovćen je bio bolji od Grblja sa 1:0, a utakmice OFK Titograd – Rudar i Zeta – Petrovac su završeni bez golova.