Raičević za SK: Ustali smo posle teškog nokauta

Crna Gora 19. avg. 201814:45
Podeli:
OFK Titograd

Fudbaleri OFK Titograda imali su i imaju blago rečeno turbulentno leto.

Prvo su promenili ime. Kao Mladost su osvojili Kup Crne Gore i treće mesto u šampionatu, a novu sezonu počeli kao OFK Titograd.

Usledio je žreb za Ligu Evrope i prvo kolo kvalifikacija. Rival je bio B36 Toršavn sa Farskih Ostrva, a u glavama već spektakularni dueli sa Bešiktašem koji će biti poslednji rival Parizanu na putu ka grupnoj fazi Lige Evrope.

Umesto spektakla, usledio je nokaut. Farani su eliminisali ekipu iz Podgorice. Usledila je smena trenera Aleksandra Miljenovića, a na njegovo mesto stigao je Igor Pamić kao peti trener u proteklih 12 meseci.

Odmah je krenula i nova sezona u domaćem prvenstvu. Remi sa Rudarom je produžio agoniju, a onda su popularni “romantičari” iz Podgorice, za sedam dana, ostvarili tri pobede. Redom su padali Iskra, Budućnost, Zeta.

OFK Titograd je prvi na tabeli.

“Sve što ste naveli deluje kao akcioni film sa elementima horora. Zaista smo prošli kroz turbulentan period. Toršavn nas je nokautirao. Ne želim da se vraćam na taj period. Mediji su bili opravdano kritički nastrojeni, mi smo psihološki pali. Usledila je promena trenera, remi sa Rudarom u meču u kojem smo želeli pobedu, a lako se moglo dogoditi da ponovo pognute glave napustimo teren”, rekao je za Sport Klub strelac odlučujućeg gola protiv Zete Mirko Raičević i nastavio:

“Iz horor filma smo izašli u minulih sedam dana. Ostvarili smo tri velike pobede. Na pleća smo bacili Iskru, Budućnost i Zetu. Ponovo su se osmesi vratili na lica svih nas, ponovo se radujemo izlasku na teren. Jedino što je dobro iz duela sa Toršavnom je lekcija koju smo naučili. Budite sigurni da do kraja sezone nikoga nećemo potceniti, da ni jednu utakmicu nećemo gledati kao unapred dobijenu. U svaki meč ulazimo da se borimo do poslednjih atoma snage. Ustali smo posle nokauta, stali smo na noge, ne želimo novi nokaut. Imamo par dana da se odmorimo i pripremimo za duel koji nas očekuje protiv Grblja”.

U narednom kolu OFK Titograd igra protiv Grblja u Radanovićema, a do tog duela, momci koje vodi hrvatski stručnjak Igor Pamić, čij je sin Zvonko doneo izjednačenje u pomenutom duelu sa Zetom, imaće nekoliko dana da se odmore, osveže i oporave od zaista teškog perioda koji je ostao iza njih.