Giljen za SK: Možemo do duple krune!

Crna Gora 18. feb. 201912:55 > 12:59
Podeli:
Foto: FK Sutjeska

Šampionat Crne Gore u fudbalu nastavlja se u utorak. Aktuelni šampion, Sutjeska iz Nikšića, drugi deo čeka sa četiri boda više u odnosu na Zetu i OFK Titograd, odnosno sedam u odnosu na Budućnost.

Pored toga, izabranici Nikole Rakojevića, izborili su plasman i u polufinale Kupa, zajedno sa ekipama Budućnosti, Petrovca i Lovćena.

Da li možemo da osvojimo duplu krunu? Naravno da možemo. Imamo veliku šansu da ispišemo novu stranicu istorije kluba, da uradimo nešto što Sutjeska nikada nije uradila. Neće biti lako. Igramo u šampionatu koji je izjednačen, u kojem se svako opuštanje kažnjava, u kome svako-svakoga može da pobedi. Recept iz prošle sezone ne smemo i nećemo menjati. Maksimalno odgovorno i ozbiljno prilazimo svakom duelu i svakom protivniku, jer jedino na taj način možemo da stignemo do oba trofeja”, naglasio je golman Sutjeske Vladan Giljen i nastavio:

Tokom pauze u šampionatu, bilo je dosta promena u sastavima timova. Rivali su se pojačali, imaju visoke ambicije, ne odriču se borbe za trofeje. Međutim, smatram da imamo kvalitet i snage da prvi stignemo do cilja, da imamo snage da osvojimo i Kup”.

Na pitanje, da li se nada i da li veruje da bi mogao da stigne poziv za reprezentaciju Crne Gore, koju očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, pouzdani golman aktuelnog šampiona kaže:

Uvek postoji tračak nade kada je reprezentacija u pitanju. Nadam li se iskreno? Ne. Da su mislili da me pozovu, dobio bih poziv do sada, posebno prošle godine. Svi koji me znaju, znaju da nisam osoba koja će u razgovoru sa medijima pokušavati da stigne do državnog tima. Moje je da radim, da pružam maksimum u klubu, da uradim sve što mogu da Sutjeska ostvaruje vrhunske rezultate. To je najbitnije, to zavisi od mene, a ostalo ne. Da li zaslužujem poziv? Zalužujem, i te kako. Zašto ga nisam dobio? To nije pitanje za mene”.

Parovi 20. kola (utorak, 19. februar – 14 časova): Budućnost – Mornar, Iskra – OFK Titograd, Lovćen – Sutjeska, OFK Petrovac – Grbalj, Rudar – Zeta.

TABELA: Sutjeska 36, Zeta 32, OFK Titograd 32, Budućnost 29, OFK Petrovac 28, Grbalj 25, Iskra 22, Rudar 22, Lovćen 16, Mornar 9.