Brnović: Tabela nas ne zanima

Crna Gora 27. feb 201913:40 > 13:41
Ian Walton/Getty Images

Izabranici Branka Branovića, fudbaleri Budućnosti, sjajno su počeli drugi deo sezone. Prvo su pobedili Mornar sa 5:0, a zatim u velikom derbiju OFK Titograd sa 2:1.

Sve dileme oko pobednika rešene su za desetak minuta igre na početku meča, kada je Budućnost golovima Luke Mirkovića i Miloša Mijića povela sa 2:0. Pokazalo se da je to bilo dovoljno da izabranici Branka Brnovića stignu do nova tri boda, da se posle samo dva kola, sa četvrtog probiju na drugo mesto na tabeli.

Ono što sigurno ne raduje igrače, navijače i stručni štab Budućnosti je činjenica da je i Sutjeska ostvarila dve pobede na startu, protiv Lovćena 3:1 i protiv OFK Petrovca 2:1, pa i dalje ima sedam bodova više u odnosu na ekipu iz glavnog grada Crne Gore.

Rekao sam momcima pre početka drugog dela sezone da se ne opterećuju stanjem na tabeli, da na prate rezultate ostalih klubova, da budu fokusirani na sebe i na igre Budućnosti. Cilj je da aktaktivnim partijama sa mnogo golova na svakom meču vratimo publiku na stadion. Ako to ostvarimo, a verujem da hoćemo, ostvarili smo sjajan posao. Za šta će to biti dovoljno na kraju kada se bude podvlačila crta? Ostaje da se vidi”, rekao je trener Budućnosti Branko Brnović.

Utakmicu protiv Titograda smo otvorili sa dva prelepa gola. Ostvarili smo pobedu i stigli do tri boda, ali nisam u potpunosti zadovoljan, jer smo se zadovoljili ranim vođstvom, a onda smo došli u situaciju da na kraju strepimo za pobedu. Međutim, to su problemi koje ćemo rešavati u hodu i koji se lakše rešavaju kada ekipa pobeđuje”.

Budućnost će sigurno do kraja sezone nastojati da ugrozi aktuelnog šampiona iz Nikšića, a tu je i polufinale Kupa Crne Gore u kome se pored Budućnosti i Sutjeske, nalaze OFK Petrovac i Lovćen. Šampionat se nastavlja u subotu 2. marta.

Pogledajte raspored i tabelu crnogorskog šampionata.