Austrijanac Pakult zamenio Mulalića u Titogradu

Crna Gora 8. mar. 201916:28 > 16:32
Podeli:
OFK Titograd

Uprava OFK Titograda angažovala je novog šefa stručnog štaba. Četvrti trener popularnih „romantičara“ u sezoni koja je u toku je Austrijanac Peter Pakult.

Pakult je na klupi OFK Titograda nasledio Edisa Mulalića, koji je posle tri utakmice i poraza od Budućnosti u derbiju podneo neopozivu ostavku. Podsećanja radi, sezonu na klupi OFK Titograda je počeo Aleksandar Mljenović koji je smenjen posle eliminacije u kvalifikacijama za Ligu Evrope od Toršavna sa Farskih Ostrva.

Čelnici kluba su angažovali hrvatskog stručnjaka Igora Pamića, koji je vodio ekipu do početka drugog dela sezone. Imao je četiri boda manje u odnosu na lidera Sutjesku, ali se nije dogovorio o nastavku saradnje sa čelnicima kluba.

Na njegovo mesto stigao je Edis Mulalić, koji je došao iz Rudara, ali se zadržao samo tri meča. Peter Pakult je svojevremeno bio odličan fudbaler. Na 370 utakmica postigao je 300 golova, a branio je boje Rapida i Admire Vaker.

Trenersku karijeru je počeo u Bundesligi u Minhenu 1869, kao pomoćnik, a vodio je i Dinamo Drezden. Posle toga, šest godina je bio prvi trener Rapida iz Beča. Radio je u Lajpcigu, a zatim se ponovo vratio u Dinamo Drezden. Pakult ima iskustvo kada je region u pitanju, jer je vodio Cibaliju, Radnički iz Niša i Kukeši.

Pakult će na klupi ekipe iz glavnog grada Crne Gore debitovati u subotu kada OFK Titograd gostuje Grblju u Radanovićima.