Giljen za SK: Cilj je titula, a svaki meč je finale

Crna Gora 23. sep. 201911:24 > 11:29
Podeli:
FK Sutjeska

Fudbaleri Sutjeske sa mnogo zadovoljstva mogu da podvuku crtu na kraju prvog od četiri kruga takmičenja koliko će se igrati tokom sezone.

Izabranici Nikole Rakojevića su premašili očekivanja u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope. Eliminisali su velikog favorita na papiru, ekipu Slovana. Morali su da priznaju APOEL-u da je bolji, a zatim nisu imali sreće i koncentracije u duelu sa ekipom Linfilda iz Severne Irske.
Uporedo igranje u Evropi i šampionatu Crne Gore su uzele danak. Aktuelni šampion je na pauzu zbog obaveza reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo otišao sa minusom od pet bodova u odnosu na Budućnost.
Pauza je bila blagotvorna po Nikšićane. Pobedili su Petrovac sa 3:0, Budućnost sa 4:1 i Grbalj sa 5:0, pa na kraju prvog kruga takmičenja imaju tri boda više u odnosu na Budućnost, koja je uz poraz od Sutjeske, poražena od Titograda sa 2:1, dok je sa Iskrom odigrala nerešeno 2:2.
„Naravno da smo zadovoljni ostvoranem do sada. Opravdali smo očekivanja navijača Sutjeske i ljubitelja fudbala u Crnoj Gori, kada su evropski mečevi u pitanju. Slažem se da protiv Linfida nismo imali sreće ni koncentracije, ali sa druge strane bili smo miljenici fortune protiv Slovana, pa kada se sve sabere i oduzme, mogu da kažem da smo ostvarili maksimum, mada je ostao žal, jer smo mogli da eliminišemo i Linfild“, rekao je kapiten Sutjeske, Vladan Giljen za Sport Klub i nastavio:
„Obaveze u Evropi su dovole do emotivnog i fizičkog pražnjenja. Tražili smo, ali nismo dobili odlaganje pojedinih mečeva u domaćem šampionatu. Nismo dobili zeleno svetlo za to, borili smo se koliko smo mogli, ali su rezultati bili slabiji, pa smo na preko potrebnu pauzu otišli sa minusom od pet bodova u odnosu na Budućnost. Posle pauze, sve se promenilo, kockice su se složile i na prvom smo mestu“.
Vremena za spavanje na lovorikama nema, jer se šampionat nastavlja odmah, a Sutjesku očekuje novi derbi, ovoga puta protiv OFK Titograda u Nikšiću.
„U protekle dve sezone smo osvojili dve titule. Znamo kako se stiže do trona. Uz porodičnu atmosferu koju imamo u klubu, potrebno je mnogo truda, rada i odricanja. Svi koji prate fudbal u Crnoj Gori i koji prate Sutjesku, znaju da smo ekipa koja maksimalno poštuje dogovor iz svlačionice. U svaki duel ulazimo kao da je finale, za nas je svaki meč biti ili ne biti. Tako je bilo kada smo imali pet bodova manje u odnosu na lidera, tako će biti i u nastavku šampionata. Cilj je titula i svesni smo da nas mnogo posla i mnogo iskušenja očekuje na putu ka cilju. Međutim, verujem u sebe i saigrače, verujem da možemo da stignemo do treće uzastopne titule“, naglasio je Vladan Giljen.