Mogu li Lovćen i Sutjeska da spreče očekivano finale?

Crna Gora 11. feb. 202019:13 > 19:16
Podeli:
KSCG

Finalni turnir Kupa Crna Gore u košarci počinje 13. februara u Baru, a za plasman u finale boriće se Budućnost i Lovćen, odnosno Mornar i Sutjeska. Trofej brani ekipa Budućnosti.

„Budućnosti i Mornar slove za favorite u polufinalu, ali sigurno da imamo respekt prema našem protivniku Lovćenu i moramo da budemo na visokom nivou tokom čitavog meča, ako želimo, a želimo da igramo u finalu. Trofej koji smo doneli u Bar, želimo da vratimo u Podgoricu, istakao je trener Budućnosti Petar Mijović.

Cetinjani prepuštaju ulogu favorita ekipi Budućnosti, ali se trener Zoran Kašćelan nada iznenađenju.

Kup takmičenje je nepredvidljivo, dešavaju se iznenađenja i mi ćemo igrati na tu kartu. Pružićemo maksimum, daćemo sve od sebe, borićemo se do poslednjeg atoma snage, sa željom da stignemo do neizvesne završnice i prilike da stignemo do finala”, naglasio je trener Lovćena.

U drugom polufinalu, organizator završnog turnira Kupa, ekipa Mornara igraće protiv Sutjeske.

„Kup je jedno vrlo specifično takmičenje. Jedna utakmica, dobar dan ili loš dan može da donese prevagu na tasu jedne ili druge ekipe. Polufinalni dueli neće biti ni malo laki, naprotiv, iako kolege iz ABA 2 lige kažu da smo mi favoriti. To je tako na papiru, ali papir je jedno, a teren nešto sasvim drugo. Nije lako opravdati ulogu favorita na parketuistakao je trener Barana Mihailo Pavićević.

Nikšićani su naglasili da ne dolaze sa belom zastavom na meč protiv Mornara, naprotiv.

„Mi ćemo doći da odigramo poštenu, korektnu i kvalitetnu utakmicu, protiv Mornara koji je favorit. Nadam se da ćemo gledati jednu kvalitetnu košarku i da će atmosfera u dvorani “Topolica” biti kao na mečevima ABA lige„, rekao je Zoran Glomazić šef stručnog štaba Sutjeske.

U prvom polufinalnom meču, u četvrtak 13. februara sa početkom u 17 časova i 30 minuta snage će odmeriti Budućnost i Lovćen, a dva sata kasnije na parket će izaći košarkaši Mornara i Sutjeske.

Finale je na programu u petak sa početkom u 18 časova.