Rakojević za SK: Ne odričemo se titule

Crna Gora 14. feb 202013:29 > 13:30
Svetozar Janičić, Sport klub

Fudbaleri Sutjeske dobro su odradili pripreme. Osvojili su turniru u Gabeli, u poslednjoj proveri nadigrali su Mornar iz Bara sa 5:0, a zatim sve misli usmerili ka duelu protiv ekipe Zete koji je na programu u utorak 18. februara.

Izabranici Nikole Rakojevića pokušaće u nastavku sezone da ispišu novu stranicu istorije kada je šampionat Crne Gore u pitanju. Naime, nikada u istoriji, ni jedna ekipa nije uspela da nadoknadi minus od osam bodova i stigne do titule.

Međutim, Nikšićani ne pomišljaju na predaju, naprotiv. Odlučni su u nameri da se od prve do poslednje utakmice u nastavku šampionata i u Kupu Crne Gore bore do poslednjeg atoma snage. Sutjeska će nastojati da stigne i prestigne Budućnost koja ima osam bodova više, nastojaće da stigne i do trofeja u Kupu gde je stigla do polufinala zajedno sa ekipama Budućnosti, Petrovca i Podgorice.

Ne odričemo se titule, a želimo i borićemo se za trofej u Kupu. Budućnost ima veliku prednost, ali momci koje vodim i u koje imam ogromno poverenje, ne smeju u nastavku sezone da gledaju niti da razmišljaju o stanju na tabeli. Od njih očekujem da svaku utakmicu do kraja odigraju kao da je veliko finale, svaki meč ima prefiks biti ili ne biti. Sa takvim pristupom i odnosom prema igri i rivalima, uz kvalitet koji imamo, verujem da ćemo uspeti da se umešamo u borbu za odbranu trona. Podgoričani imaju veliku prednost, ali ponavaljam još jednom, ne odričemo se borbe za titulu. Uradićemo sve što u našoj moći da treći put uzastopno stignemo do trona“, naglasio je za Sport Klub trener Sutjeske Nikola Rakojević i nastavio:

Rekao sam više puta da se ne odričemo borbe za titulu, a primarni uslov za to je da svaku utakmicu odigramo kao da je finale, svaka utakmica ima prefiks biti ili ne biti. Sa takvim pristupom ulazimo u duel sa izuzetno kvalitetnom ekipom Zete. Očekuje nas jako težak posao, velika borba za svaku loptu, za svaki pedalj terena. Očekujem od svojih momaka da pruže maksimum, a ljudski i sportski je nadati se pozitivnom rezultatu i dobrom startu drugog dela sezone“.

Šampionat Crne Gore se nastavlja u ponedeljak i utorak, 17. i 18. februara, a u 20. kolu snage će odmeriti: Zeta – Sutjeska, Podgorica – Budućnost, Iskra – OFK Titograd, Rudar – Grbalj, Kom – OFK Petrovac.

Tabela: Budućnost 44, Sutjeska 36, Iskra 32, Zeta 28, Podgorica 26, OFK Titograd 22, Rudar 21, Kom 19, OFK Petrovac 18, Grbalj 13.