Jovović za SK: Fudbal je sada u drugom planu

Crna Gora 19. mar. 202013:00 > 13:04
Podeli:
Privatna arhiva

Fudbalski šampionati širom planete su zaustavljeni. Evropsko prvenstvo je pomereno za godinu dana, a ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svetu je sada prioritet da se ponašaju u skladu sa merama svojih država.

Što se fudbalera u Crnoj Gori tiče, stepen samodiscipline i odgovornosti je na izuzetno visokom nivou. Svi se pridržavaju naloženih mera, poštuju izolaciju kao nešto što može da pomogne medicinskim radnicima u ovom trenutku.

Istovremeno, svi su spremni da prihvate odluku Fudbalskog saveza Crne Gore u vezi sa takmičenjem koje je nedavno prekinuto, bez obzira na to kako ona izgledala.

Zdravlje je na prvom mestu. Apelujem na sve da ostanu kod kuće, da se pridržavaju mera koje je propisao Institut za javno zdravlje Crne Gore, jer je to jedino što možemo da uradimo u ovom trenutku, to je jedini način da pomognemo u borbi protiv globalnog zdravstvenog problema. Naravno da ćemo prihvatiti svaku odluku Fudbalskog saveza Crne Gore u vezi sa šampionatom, koje je nedavno prekinut. Sada je prioritet zdravlje i svi moramo da budemo fokusirani i usmereni na borbu koja je od vitalnog značaja. Pratimo sva dešavanja širom planete i jasno je da se svi nadamo da će koronavirus biti zaustavljen, da će se život vratiti u normalu”, naglasio je direktor Fudbalskog kluba Sutjeska, Nikola Jovović i nastavio:

Još jednom apelujem na sve građane da ostanu kod kuće, da se pridržavaju mera koje su propisane u cilju zaštite od koronavirusa. Moramo da budemo odgovorni i samosvesni, moramo da verujemo da će uskoro doći vreme kada će fudbal ponovo biti tema o kojoj pričamo i koja nas najviše muči”.

Sutjeska, koja je u prethodne dve sezone bila šampiona Crne Gore, u trenutku kada je prekinut šampionat imala je 11 bodova manje u odnosu na Budućnost, a obezbedila je mesto u polufinalu Kupa, zajedno sa ekipama Budućnosti, Petrovca i Podgorice.