Savićević: Borba protiv virusa je obaveza svih nas

Crna Gora 20. mar. 202014:17 > 14:18
Podeli:
SK

Fudbalski savez Crne Gore ne sedi skrštenih ruku. Takmičenje je stopirano, neizvesno je da li će i kada biti nastavljeno, ali se trenutno vodi borba protiv velike zdravstvene pošasti.

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Crne Gore doneo je odluku da se Kliničkom centru Crne Gore i opštim bolnicama u Beranama, Bijelom Polju, Pljevljima, Nikšiću, Kotoru i Baru donira po jedan respirator. Za njihovu nabavku FSCG je opredelio preko 150 hiljada evra.

Zbog otežane nabavke medicinskog materijala i aparata u ovom trenutku, Fudbalski savez će bolnici „Danilo I“ na Cetinju naknadno donirati respirator. Doniranjem sedam respiratora Fudbalski savez, u skladu sa mogućnostima pomaže kompletan zdravstveni sistem u borbi sa COVID-19, saopšteno je iz FSCG.

Kao društveno odgovorna organizacija koja vodi brigu o najmasovnijem sportu u zemlji na ovaj način želimo da građanima obezbedimo još bolje uslove za borbu protiv ove pošasti i da ujedno iskažemo zahvalnost medicinskim radnicima koji odgovorno i predano vode brigu o svima nama.

„Borba sa COVID-19 traži angažovanje i odgovorno ponašanje cele Crne Gore. Poštovanje preporuka Instituta za javno zdravlje je obaveza svih nas i pridržavajući se istih, kao pojedinci, dajemo maksimalan doprinos u borbi sa ovim virusom. Fudbalski savez Crne Gore ima potrebu da u skladu sa svojim mogućnostima dodatno pomogne u ovim naporima i to čini doniranjem sedam respiratornih aparata Kliničkom centru i opštim bolnicama u šest crnogorskih gradova“, rekao je predsednik FSCG Dejan Savićević.

Fudbalski savez pozdravlja postupak naših reprezentativaca Stevana Jovetića, Stefana Savića i Luke Đorđevića koji su Nacionalnon koordinacionom telu donirali novčana sredstva i medicinsku opremu za borbu sa COVID-19.

Fudbalski savez Crne Gore još jednom apeluje na sve građane da poštuju preporuke Instituta za javno zdravlje i ostanu kod kuće.

Sačuvajmo sebe, svoje bližnje i zajedničkim snagama pobedimo COVID-19.