Giljen za SK: Pobeda nad virusom je prioritet

Crna Gora 12. apr. 202013:22 > 13:25
Podeli:
FK Sutjeska

Šampionat Crne Gore u fudbalu, kao i gotovo sva sportska takmičenja širom planete zaustavio je koronavirus. Da li će i kada biti nastavljena borba za titulu, opstanak, plasman u elitno društvo, borba za trofej u Kupu i kakva će biti odluka FSCG krajnje je neizvesno.

Svima je jasno da pomenuta odluka ne zavisi od čelnika Saveza, trenutno je sve u rukama globalnog zdravstvenog problema, a tek kada se ostvari pobeda nad virusom, može se pričati i razmišljati o eventualnom nastavku takmičenja.

Objektivno teško je poverovati u takav epilog, jer fudbaleri već dva meseca rade u kućnim uslovima, kristalno je jasno da su miljama daleko od takmičarske forme, da bi trebalo bar mesec dana da se pripreme za prethodno spomenute borbe.

Povezano

Pobeda nad koronavirusom je apsolutni prioritet. Sve ostalo je u drugom planu. Moramo da budemo disciplinovani i odgovorni, moramo da poštujemo mere nadležnih institucija kada bi pomogli sebi, svojim bližnjima, a samim tim i kompletnom okruženju. To je jedini način da život vratimo u normalne tokove, pa zbog toga, apelujem i molim sve građane da ostanu kod kuće“, naglasio je za Sport Klub kapiten Sutjeske Vladan Giljen i nastavio:

Teško je proceniti da li će šampionat biti nastavljen ili ne. Mnogo uslova je neophodno da se ispuni kako bi uskoro istrčali na fudbalski teren, a prvi je da obuzdamo koronavirus. Svi klubovi u Crnoj Gori će poštovati odluku Saveza koja je će sigurno biti u skladu sa preporukama UEFA.“

U trenutku prekida šampiona, Sutjeska je posle odličnih partija na evropskoj sceni, imala 11 bodova manje u odnosu na Budućnost, bila je zajedno sa Petrovcem, Podgoricom i ekipom Budućnosti u polufinalu Kupa.

Imali smo zaista sjajne partije u Evropi. Dostojno smo branili ugled Crne Gore, uspeli smo da napravimo značajan korak ka pozicioniranju Sutjeske na evropskoj mapi. Planiramo da to nastavimo i naredne sezone. U međuvremenu, nadamo se da će takmičenje biti nastavljeno, jer će to značiti da se život vratio u normalne tokove. Iako je Budućnost imala veliku prednost u trenutku prekida, nismo odustali od borbe za treću uzastopnu titulu, a želili smo da se borimo i za trofej u Kupu“, naglasio je Giljen i nastavio:

Ponavljam još jednom sada je najvažnije da dobijemo borbu protiv koronavirusa, a najvažnije je da defanzivne zadatke odradimo besprekorno. Zbog toga, molim vas ostanite kod kuće jer je to jedina taktika koja može da nam pomogne da se uskoro ponovo vidimo na fudbalskom terenu. Često smo u proteklom periodu naglašavali da je za nas iz kluba svaka utakmica finale, a ova koju trenutno igramo je apsolutno velko finale iz kojeg moramo da izađemo kao pobednici jer je na talonu zdravlje, koje je uvek bilo i ostalo prioritet.“

FK Sutjeska