Burzanović za SK: Pjunik i Inter, kapitalno iskustvo

Crna Gora 14. apr. 202018:31 > 18:34
Podeli:
Privatna arhiva

Marko Burzanović (22), momak koji je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije, strpljivo, korak po korak, gradi karijeru. Trenutno je sve stopirano zbog koronavirusa, ali ofanzivni vezista može da bude zadovoljan ostvarenim u protekle tri godine.

Potencijalni reprezentativac Crne Gore je dres Rudara iz Pljevalja, zamenio opremom Intera iz Zaprešića gde je bio jedan od ključnih igrača u timu koji je bio izutetno mlad i perspektivan. Dobre partije u timu koji se borio u šampionatu Hrvatske nisu promakli oku Pjuniku iz Jerevena, pa je Marko prešao u klub iz Jermenije, koji ima zavidnu reputaciju u Evropi.

Burzanović se prilično brzo uklopio i aklimatizovao u sastav ekipe koja je deset puta bila šampiona Jermenije, pa je priliku da debituje dobio u trećem krugu kvalifikacija za Ligu Evrope, protiv Vulverhemptona. U nastavku sezone, Marko nije imao ulogu kakvu je očekivao i kojoj se nadao, pa je odlučio da u dogovoru sa čelnicima kluba potpiše sporazumni raskid ugovora.

Iskustvo koje sam stekao u Interu i Pjuniku je od neprocenjivog značaja. Inter je imao izuzetno mladu i talentovanu ekipu, imao sam značajnu ulogu, bio sam prilično zadovoljan, ali sam odlučio da prihvatim ponudu Pjunika, jer je u pitanju definitivno značajan korak napred kada je karijera u pitanju. Pjunik je odlično organizovan klub, momci su me odlično prihvatili, kao i čelnici kluba. Dogovorili smo raskid saradnje jer je na mojoj poziciji bilo nekoliko reprezentativaca Jermenije i bilo je zaista teško da stignem do uloge koju sam želeo. S druge strane, sa 22 godine, ne želim da sedim na klupi, jer sa klupe sigurno neću ostvariti ambicije koje imam i koje su vezane za velike mečeve, značajne utakmice, dres sa državnim grbom“, naglasio je Marko Burzanović za Sport Klub i nastavio:

Veliko iskustvo sam stekao u protekle dve godine. Imao sam priliku da branim boje Pjunika protiv Vulverhemptona, a osećaj je zaista izvanredan. Želim ponovo da budem akter takvih utakmica i zbog toga sam odmah prihvatio ponudu ekipe Grblja, sa željom da budem jedan od lidera tima i da pomognem u borbi za opstanak u elitnom društvu. Na žalost, globalni zdravstveni problem je stopirao sve životne tokove, pa tako i fudbal. Da li će i kada šampionat biti nastavljen, zaista je teško proceniti, a istovremeno teško je i doneti odluku, jer odluka zavisi od toga kako se budemo borili protiv virusa“.

Marko Burzanović, rođeni brat, Igor Burzanovića koji je branio boje Crvene zvezde, Nagoje i koji polako ulazi u trenerske vode, odnosno Gorana Burzanovića koji je letos iz Iskre prešao u Drezgu, ima planove za period koji sledi, primarni je da se nametne stručnom štabu seniorskog državnog tima, a za sada naglašava da je utakmica protiv koronavirusa najbitnija.

Sada je najvažnije da svi građani slede primer sportista. Navikli na treninge, utakmice i putovanja, ali i pored toga ostajemo kod kuće, radimo u kućnim uslovima kako bi održali nivo psihofizičke forme, a istovremeno, pomažemo medicinskim radnicima i nadležnim institucijama. Da bi se život što pre vratio u normalne tokove, apelujem i molim sve građane da se pridržavaju propisanih mera“, naglasio je Burzanović i nastavio:

Kada izađemo kao pobednici iz duela sa virusom, a siguran sam da hoćemo, biće vremena za priču o nastavku karijere. U svakom slučaju, jasno je da je prioritet da pronađem klub u kojem ću imati željenu minutažu i ulogu, jer samo na terenu mogu da pokažem koliko vredim i mogu, samo na terenu mogu da ostvarim ambicije i ciljeve, samo ne terenu mogu da zavredim poziv u seniorski državni tim“.