Ivanović za SK: Sanjali smo duplu krunu

Crna Gora 15. apr 202014:06 > 14:08
FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti imali su 11 bodova više u odnosu na aktuelnog šampiona Crne Gore, ekipu Sutjeske, u trenutku prekida šampionata. Budućnost je zajedno sa Sutjeskom, Petrovcem i Podgoricom bila u polufinalu Kupa.

FK Sutjeska

Izabranici trenera Mladena Milinkovića sanjali su o tome da mogu da ispišu novu stranicu istorije kada su šampionati Crne Gore u pitanju, da postanu prva ekipa koja je stigla do duple krune. Međutim, koronavirus je istakao znak stop, a trenutno je krajnje neizvesno, kada će i da li će biti nastavljena borba za titulu i trofej u Kupu.

U međuvremenu, čelnici kluba su doneli odluku da ispoštuju sve obaveze iz ugovora, a internacionalcima su dali zeleno svetlo da odu svojim kućama, dok ne bude doneta odluka u vezi sa nastavkom takmičenja, ili početkom priprema za narednu sezonu.

„Kao i svima u tima jako mi je žao što je koronavirus zaustavio šampionat. Međutim, u pitanju je viša sila, u pitanju je globalna zdravstvena pošast koja je zaustavila sve životne tokove i prouzrokovala zastrašujuće posledice širom planete. Apelujem na sve građane regiona da poštuju mere koje su propisale nadležne institucije, da ostanu kod kuće, da poštuju izolaciju i socijalnu distancu kao vid borbe. To je jedini način da sprečimo da nam se ne dogodi italijanski, španski ili američki scenario“, naglasio je za Sport Klub, napadač Budućnosti, Igor Ivanović i nastavio:

Nadam se i verujem da će šampionat biti nastavljen, kao i takmičenje u Kupu, jer bi to značilo da je virus zaustavljen, da se život vratio u normalne tokove. Dobili bi smo priliku da na terenu ostvarimo san, da postanemo prva ekipa koja je u šampionatima Crne Gore uspela da osvoji duplu krunu. U momentu prekida, bili smo na pravom putu.

Imali smo 11 bodova više u odnosu na Sutjesku, bili smo u polufinalu Kupa. Pored toga, igrali smo dobro, imali pozitivnu energiju u timu, svi smo disali kao jedan. Drugim rečima, imali smo sve neophodne uslove da ispišemo stranicu istorije, ali… Ali, sada je kao i uvek do sada zdravlje na prvom mestu. Biće vremena za priču o fudbalu. Trenutno je fokus na utakmici koju igramo protiv, nevidiljivog, ali izuzetno opasnog protivnika“.

U periodu koji sledi Fudbalski savez Crne Gore će doneti odluku u vezi sa šampionatom Crne Gore i takmičenjem u Kupu, ali je jasno da u ovom trenutku mnogo toga ne zavisi ni od čelnika Saveza, nego od borbe protiv globalne zdravstvene pošasti.