Janković: Želimo da zakomplikujemo borbu za tron

Crna Gora 8. maj 202018:31 > 18:34
FK Sutjeska

Fudbaleri Sutjeske počeli su sa zajedničkim treninzima, maksimalno poštujući pravila koje su propisali Nacionalno koordinaciono telo i Institut za javno zdravlje Crne Gore.

Podsećanja radi, sport će se u Crnoj Gori vraćati kroz tri faze. Prva je počela u sredu, presek će biti napravljen 18. maja, nakon toga će ako sve bude u redu, početi druga faza, a treća, koja podrazumeva odigravanje utakmica i nastavak takmičenja bi trebalo da počne 1. juna. 

Čelnici Fudbalskog saveza Crne Gore, su na osnovu preporuka UEFA i na osnovu trenutne zdravstvene situacije doneli odluku da se pod pretpostavkom da koronavirus bude pod kontrolom kao što je to trenutno slučaj, takmičenje nastavi 1. juna.
Podsećanja radi, u trenutku prekida, Budućnost je na 13 kola pre kraja imala i ima 11 bodova više u odnosu na aktuelnog šampiona, ekipu
Sutjeske.

Uželili smo se fudbala i zajedničkih treninga. Radujemo se što smo iz kućne izolacije konačno na terenu. Za sada smo daleko od takmičarske forme, ali verujem da ćemo početak, odnosno nastavak šampionata dočekati spremni, koliko je to u trenutnim uslovima moguće. Nismo u situaciji da možemo mnogo da obećavamo i pričamo. Na nama je da kada krene završnica šampionata pričamo na terenu. Da se ne lažemo, pauza koju je prouzrokovao koronavirus je više prijao nama, nego ekipi Budućnosti jer nismo bili u željenom ritmu, naprotiv. Ono što možemo da uradimo u periodu koji sledi je da nastojimo da zakomplikujemo borbu za titulu, iako Budućnost ima zaista veliku prednost“, naglasio je Branislav Janković, uzdanica Sutjeske i reprezentativac Crne Gore.

Plasman u polufinale Kupa, izborili su Budućnost, Sutjeska, Petrovac i Podgorica. Termini polufinalnih i finalne utakmice još uvek nije određen, a termini odigravanja utakmica u Kupu će biti određeni u hodu. Postoji i mogućnost da se završnica Kupa otkaže, ali za sada je u prvom planu početak šampionata koji je zakazan za 1. jun, ako zdravstvena situacija ostane na nivou kao što je trenutno.

U narednom kolu šampionata, snage će odmeriti: Grbalj – Budućnost, Iskra – Podgorica, Rudar – Zeta, Sutjeska – Kom, Titograd – Petrovac. 

Tabela

Budućnost 54, Sutjeska 43, Iskra 37, Rudar 33, Zeta 30, Podgorica 29, Titograd 23, Petrovac 23, Kom 22, Grbalj 18.