Milinković: Imamo kvalitet da ostvarimo ciljeve

Crna Gora 26. maj. 202017:43 > 17:47
Podeli:
Foto: FK Budućnost

Šef stručnog štaba Budućnosti Mladen Milinković nakon poduže pauze i izlaska iz karantina, vratio se na radno mesto. Trener Podgoričana je u ponedeljak odradio prvi trening sa ekipom za šampionat koji se nastavlja 30. maja.

Svakako da sam se uželeo posla jer je pauza bila preduga, a i činjenica da sam mesec i po dana proveo u izolaciji je razlog više da se radujem povratku na teren”, rekao je Milinković za sajt Budućnosti i nastavio:

Prvi trening sa ekipom sam odradio u ponedeljak i zadovoljan sam trenutnom formom, ako se ima u vidu činjenica da je pauza trajala dva meseca, te da momci rade nepunih dvadeset dana, od kojih su samo nekoliko proveli u zajedničkom treningu”.

Budućnost u prvom kolu nastavka šampionata igra protiv Grblja, a preostalih 13 rundi, očekuje sa 11 bodova više u odnosu na aktuelnog šampiona, ekipu Sutjeske.

Bez obzira na pauzu, ciljevi ostaju isti. Naravno da bi bilo mnogo lakše da ih ostvarimo da nije bilo pauze, jer je ekipa iz utakmice u utakmicu bila sve bolja, ali sada krećemo iz početka. Atmosfera je dobra kao što je bila i pre prekida takmičenja. Igrači su se sigurno uželeli fudbala, a klub je i tokom pandemije, bez obzira što nismo radili, pokazao svoju veličinu, isplativši sve zaposlene bez ikakvih odbitaka od plata, pa sada imamo i obavezu više da se odužimo klubu na pravi način”, rekao je Milinković i dodao:

Nastavak šampionata je nepredvidiv, jer nijedna ekipa do sada nije imala ovakvo iskustvo. Igraće se u ubrzanom ritmu, što ne ostavlja puno prostora za rad između dve utakmice. Period za pripremu je skraćen, tako da je i to otežavajuća okolnost. Ali kako je nama, tako je i ostalim timovima. Verujem da imamo kvalitet da ostvarimo ciljeve. To smo pokazali u periodu koji je ostao iza nas, a nadam se da će i navijačima biti omogućeno da prisustvuju utakmicama, jer fudbal bez navijača, nema toliku draž”.