Predsednik FK Sutjeska podneo ostavku

Crna Gora 8. jun 202015:00 > 15:03
FK Sutjeska

Posle poraza od Budućnosti u velikom derbiju 26. kola, došlo je do prve i to izuzetno velike promene u ekipi Sutjeske. Naime, predsednik kluba, Ranko Jovović je odlučio da podnese ostavku.

„Nakon analize svega učinjenog u ovoj sezoni odlučio sam da podnesem neopozivu ostavku na funkciju predsednika UO FK Sutjeska“, saopštio je Ranko Jovović i nastavio:

„Činjenica je smo nastavak sezone obeležili nesto slabijim igrama i rezultatima te smo objektivno šanse za osvajanje titule sveli na minimum. S obzirom da sam mišljenja da Sutjeska u svakoj sezoni mora imati najviše ciljeve, smatram ovo prilikom da se da šansa novoj osobi koja bi unela dodatnu energiju i iskoristila sve svoje potencijale kako bi klub mogao da sa najvećim očekivanjima uđe u narednu sezonu. Čast mi je bila biti deo takve, slobodno mogu reći, institucije koja je proslavila Nikšić i kroz koju je prošao ogroman broj ljudskih i sportskih ‘gromada’.

Osim dve titule šampiona Crne Gore i jednog trofeja u Kupu, sa naročitim emocijama se sećam utakmica u kvalifikacijama za Ligu šampiona i plasmana u drugo kolo 2019. godine. Urađene su prostorije omladinske škole, reflektori za noćno igranje i započeta je izgradnja zapadne tribine, a finansijska stabilnost koju smo imali i dobar rad sa mlađim selekcijama su bili preduslov za uspeh.

Veliku zahvalnost za rezultate postignute u prethodnom periodu dugujem, kolegama iz Upravnog odbora i svim klupskim strukturama, lokalnoj upravi na čelu sa predsednikom opštine Veselinom Grbovićem, Fudbalskom savezu na čelu sa predsednikom Dejanom Savićevićem, igračima i navijačima.

Disali smo kao jedan sve ove godine i zajednički se borili znajući da unapređujući Sutjesku unapređujemo ne samo fudbal u Crnoj Gori, već i čoveka. Jer fudbal uči da se trudite da donesete što bolju odluku, da se borite da ispravite svoje greške i da pratite igru kako biste anticipirali tuđe, da se borite da ispravite i njihove greške, da igrate timski, da motivišete druge da igraju bolje, da kontrolišete temperament“, saopštio je Jovović uz napomenu da će i dalje biti tu, kao verni navijač i ljubitelj fudbala.