Giljen za SK: Moramo da osvojimo Kup

Crna Gora 10. jun. 202014:51 > 14:52
Podeli:
FK Sutjeska

Fudbaleri Sutjeske nisu se matematički oprostili od titule, ali je kristalno jasno da je neralno očekivati da Nikšićani u preostalih deset kola nadoknade minus od 18 bodova u odnosu na Budućnost i stignu do treće titule u nizu.

Izabranici Nikole Rakojevića počeli su sezonu odlično. Prikazali su sjajne partije u Evropi. Eliminisali su Slovan iz Bratislave u kvalifikacijama za Ligu šampiona, nisu imali sreće protiv APOEL-a, kao ni protiv Linfilda.

Zatim su usledili usponi i padovi u šampionatu Crne Gore, koji nisu bili karakteristični za Sutjesku, Budućnost je sa druge strane igrala konstantno dobro, pa sada samo treba da potvrdi osvajanje trona.

U međuvremenu, predsednik Sutjeske, Ranko Jovović, podneo je neopozivu ostavku, a fudbaleri Sutjeske i pored mnogo problema moraju da nastave da se bore, jer je ostalo još deset rundi, a mesto u Evropi nije obezbeđeno. Pored toga ostalo je i takmičenje u Kupu, gde je Sutjeska, zajedno sa ekipama Budućnosti, Petrovca i Podgorice stigla do polufinala.

Situacija nije dobra, to je jasno. S druge strane, isto je tako jasno da u sportu kao i životu, postoje usponi i padovi, dobri i loši momenti. Mi se trenutno nalazimo u lošem momentu, ali moramo da se izdignemo, da zbijemo redove i da sezonu koju smo odlično počeli, uspešno privedemo kraju. Titula je već u Podgorici, a na nama je da uradimo sve što je u našoj moći da osvojimo trofej u Kupu. Slobodno mogu da kažem da moramo da osvojimo Kup, jer bi na taj način, na kraju, kada se podvuče crta, mogli da kažemo da je sezona bila uspešna i pored toga što se titula seli u Podgoricu“, naglasio je kapiten Sutjeske Vladan Giljen za Sport Klub i nastavio:

og leta i utakmica na evropskoj sceni. Ponavljam još jednom, trofej u Kupu moramo da osvojimo, a uveren sam da možemo to da ostvarimo“.