FSCG: Da li je kraj šampionata?

Crna Gora 6. jul. 202014:39 > 14:40
Podeli:
FSCG

Vanredna sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore održaće se u utorak 07. jula 2020. godine u Kući fudbala u Podgorici.  Za dnevni red Izvršnog odbora predviđena je samo jedna tačka – odvijanje takmičenja u uslovima pandemije COVID-19.

Početak vanredne sednice Izvršnog odbora zakazan je za 14 časova. Saopštenje za javnost biće objavljeno na zvaničnoj internet stranici Fudbalskog saveza Crne Gore po završetku sednice.

Čelnici Saveza će sigurno nastojati da nađu optimalno rešenje, ali je veliko pitanje da li je realno da se prvenstvo nastavi, s obzirom da se fudbaleri Budućnosti koji su na pet kola pre kraja već osvojili titulu nalaze u karantinu jer imaju pozitvnih nalaza na virus.

Istovremeno, čekaju se rezultati ostalih klubova. S druge strane, dosta pitanje je rešeno. Budućnost je šampion, Sutjeska i Iskra su sigurno u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Međutim, ima i otvorenih pitanja, a to su baraž mečevi za mesto u elitnom društvu, kao i završnica Kupa, gde su do polufinala stigli Budućnost, Sutjeska, Podgorica i Petrovac.