Otrant traži od FSCG da preispita odluku

Crna Gora 8. jul. 202010:14 > 10:16
Podeli:
FSCG

Otrant Olimpik, poslednjeplasirani tim u Drugoj ligi, odlukom o prekidu svih fudbalskih takmičenja u Crnoj Gori automatski se preselio u Treću ligu, Udruženje klubova FSCG jug.

Ulcinjani su šest kola pre kraja imali sedam bodova manje od Drezge, najbliže ekipe koja je bila u zoni spasa. Uprava Otrant Olimpika je nakon vanredne sednice izdala saopštenje koje prenosimo u celini:

„Mi, kao uprava, zatečeni smo ovom odlukom FSCG kojom se nama, šest kola pre kraja prvenstva onemogućava da sačuvamo drugoligaški status. Smatramo da se na taj način namerno želi završiti nešto što je već odavno planirano, odnosno da se utiče na status pojedinih klubova u Crnoj Gori, među koje spada i naš klub“.

Uvereni smo da se ovom odlukom diskriminiše status pojedinih klubova, dok se, sa druge strane, afirmiše status nekih drugih, šta je svakako u suprotnosti sa fudbalskim pravilima.
Kako je moguće da se igraju utakmice, poput onih za ulazak u Prvu ligu Crne Gore (što se odnosi na klubove Bokelj i Jezero), a nama to nije dozvoljeno?! Postavljamo sebi i javnosti ovo pitanje, ali nismo u mogućnosti da damo bilo kakav odgovor.

Da li se za donošenje ovakve odluke pitala Evropska fudbalska kuća koja je pozdravila odluku fudbalskih saveza da tamo gde se šampionat prekida nema ispadanja. To je drugo pitanje na koje takođe tražimo odgovor.

Najbitnije pitanje na koje ne znamo odgovor je: zašto mora naš klub da plati ceh virusa.

Poštovana gospodo, nemojte zanemariti učinak koji smo pokazali na sportskim terenima profesionalošću i korektnošću svih članova našeg kluba, te činjenicu da smo u prethodnih pet kola imali treći najbolji učinak u ligi.

Pozivamo sve klubove da se ujedine protiv ovakvih diskriminatorskih odluka. Ne dajmo da ovakav pristup donošenju odluka izbriše čitavu sportsku i takmičarku sezonu iza nas.

Na kraju, želimo da apelujemo na FSCG da razmotri još jednom ovu odluku i da takvu na vreme promeni, u interesu fudbala i svih klubova.

I na samom kraju, dozvolite nam da igramo, da se iz ove lige pozdravimo korektno i na sportski način!

U suprotnom, bićemo prinuđeni da iskoristimo sva zakonska sredstva kako bi odbranili naša legitimna prava“.