Breznica – primer da ljubav snove pretvara u javu

Crna Gora 28. jul 202014:50 > 14:52
Podeli:
FK Breznica

Fudbalski klub Breznica iz Pljevalja je primer da entuzijazam, ljubav i ogromna posvećenost snove pretvaraju u javu. Klub je osnovan 2013. godine, okupio je plejadu talentovanih dečaka i devojčica, a sedam godina kasnije, Breznica je evropski brend.

Alfa i omega kluba, Zoran Vuković je okupio deset rada gladnih i entuzijazma prepunih trenera, fokus je usmeren ka ženskom pogonu koji je rastao i razvijao se većom brzinom, pa sada Breznica može da se pohvali da je pet puta uzastopno bila šampion Crne Gore, a uz to je konkurentna na evropskom nivou. San Zorana Vukovića, svih trenera i članova kluba je plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Breznica je četiri puta igrala u kvalifikacijama, UEFA je tri puta dodelila domaćinstvo kvalifikacionog turnira timu iz Plevalja, a prošle godine je jedan gol nedostajao da san postane java. Ako ste pomislili da je to pokolebalo ekipu Breznice koju krasi neverovatna pozitivna energija i prava porodična atmosfera grdno ste ste prevarili. Breznica je osvojila novu titulu, a sada čeka žreb i imena rivala u novom pokušaju da stigne do grupne faze elitnog fudbalskog društva.

Pitanje nije da li će, nego kada Breznica igrati u grupnoj fazi Lige šampiona. To je san svih nas u klubu, koji predano, sa mnogo ljubavi i enetuzijazma prilazimo poslu kojim se bavimo. Breznicu krasi prava porodična atmosfera, svi dišemo kao jedan, pa na krilima pozitivne enegrije i stižemo do uspeha o kojima smo maštali kada smo osnovali klub i pokrenuli u tom trenutku ambiciozan projekat, koji su mnogi smatrali nemogućom misijom, ali mi smo klub koji smatra da nemoguće misije nepostoje. Nastojimo da budemo bolji iz dana u dan, ponosno gledamo na sve što smo ostvarili u prethodnom periodu, ali smo svesni da se od stare slave ne živi, te da u životu i sportu uvek može bolje, više”, naglasio je za Sport Klub Zoran Vuković.

FK Breznica

Breznica je pet puta uzastopno bila šampiona Crne Gore, četiri godine u nizu je klub proglašen za najbolji sportski kolektiv u Pljevljima, a Breznica može da se pohvali i najvećim priznanjem grada, a to je nagrada 20. Novembar. Čelnici kluba, stručni štab, intenzivno rade na promociji i pomoći svim klubovima u Crnoj Gori. Devojke su izuzetno aktivne kada su humanitarne akcije u pitanju, a fokus je na klubove koji nemaju adekvatne uslove, na decu koja imaju problema u razvoju, na decu bez roditelja….

Breznica nastoji da ojača i konkurenciju u Crnoj Gori, jer želi da šampionat bude što jači, jer je to osnovni uslov da u bliskoj budućnosti i ženska fudbalska reprezentacija postane konkurenta na evropskom nivou. Porodičnu atmosferu, humanitarne akcije, entuzijazam i ljubav koje ulažu devojke u Fudbalskom klubu Breznica, nisu samo prepoznate od grada Pljevalja nego i od drugih važnih institucija, pa sve devojke koje brane boje kluba, imaju besplatne stipendije na Univerzitetu UDG.

“Ne volim mnogo da pričam, niti volim da se piše o našim humanitarnim akcijama, jer mi to ne radimo da bi afirmasili klub i stekli jeftine marketinške poene, nego zbog toga što iz dubine duše želimo da pomognemo svima kojima možemo. Pomoć nije velika, ona je u skladu sa našim mogućnostima, ali nekada i malo mnogo znači. Nekada je pažnja vrednija od velikih finansijskih sredstava. Nastavićemo da se ponašamo kao do sada, a sada fokus usmeravamo ka obavezama koje slede. Sa nestrpljenjem očekujemo imena rivala u kvalifikacijama za grupnu fazu Lige šampiona. Igraćemo na turniru sa četiri ekipe, a nadamo se da ćemo biti konkurentni, da ćemo uspeti da se umešamo u borbu za kotu jedan koja vodi u ligaški deo elitnog takmičenja”, naglasio je Vuković.

FK Breznica

Ono što mnogi ne znaju, Breznica nije odustala od muškog fudbala, naprotiv. Može da se pohvali sa izuzetno kvalitetnim radom i velikim potencijalom i pioniroskom i kadetskom uzrastu. Mnogi sjajni igrači su ponikli upravo u Breznici. S druge strane, mnogi se sa pravom pitaju, kada će Ženski fudbalski klub, dobiti društvo u elitnoj konkurenciji u vidu fudbalera.

“Radimo na tome, korak po korak. Trenutno imamo izuzetno talentovanu generaciju. U pitanju su momci koji su rođeni 2009. godine. Plan je da se uskoro uključimo u kadetsku ligu Crne Gore, napredujemo iz dana u dan, a kao što imamo san da stignemo do Lige šampiona, tako imamo san da u bliskoj budućnosti fudbaleri Breznice budu učesnici šampionata Crne Gore. Breznica je primer, da ogromna ljubav i entuzijazam, uz pozitivnu energiju i porodičnu atmosferu, snove pretvaraju u javu. Nastavićemo da sanjamo, jer smo mnogo snove već ostvarili, ali ponavljam, u životu i sportu uvek može više i bolje”, naglasio je Zoran Vuković i dodao:

“Istovremeno, koristim priliku da se zahvalim na podršci koju imamo od strane grada Pljevlja, Ministarstva za sport i mlade, svi saradnicima, prijateljima kluba, navijačima, devojkama, devojčicama i dečacima koji sa ponosom brane boje Breznice, kao i ambasadi SAD u Crnoj Gori, koja je podržala mnogo naših projekata”.