Peković: Svi žele da budu kao Klop, ali…

Crna Gora 1. avg. 202014:33 > 14:36
Podeli:
FSCG

Fudbalski savez Crne Gore je prihvatio ostavku Milorada Pekovića na mesto selektora omladinske reprezentacije, a bivši igrač Partizana i Majnca, vrlo brzo je promovisan u prvog trenera Podgorice.

Peković je za reprezentaciju Crne Gore odigrao 34 utakmice, a imao je zaista izuzetno zapaženu igračku karijeru. Branio je boje Partizana, Majnca, Ajntrahta, Trira, Grojter Firta… U periodu od 2005. do 2010. godine, kao igrač, imao je priliku da sarađuje sa Jirgenom Klopom i Tomasom Tuhelom.

Povezano

Od kada sam završio igračku karijeru, nedostaje mi svakodnevni rad, komunikacija, kontakt, trening. Jasno je da je klupski fudbal i merilo trenerskog kvaliteta i radujem se ovom izazovu. Hvala ljudima iz Podgorice koji su mu ukazali poverenje, kao i Fudbalskom savezu Crne Gore na sjajnoj saradnji i razumevanju“, rekao je Peković i nastavio, „Svi teže da kopiraju Klopa, ali to nije lako. Neverovatan je motivator, izvlači maksimum iz igrača, a mnogo mi znači iskustvo koje sam stekao tokom rada sa njim, kao i sa Tomasom Tuhelom. Želim da moja ekipa bude čvrsta i disciplinovana”.

Podgorica je u debitantskoj prvoligaškoj sezoni osvojila peto mesto, došla do polufinala Kupa, koje nije odigrano zbog prekida sezone.

Uz malo sreće, mogli smo da igramo i na evropskoj sceni, ali to nam je samo motiv da nastavimo dalje“, rekao je predsednik Podgorice Tomislav Čelebić i dodao, „Mi se razvijamo u nekoliko faza, a dolazak Milorada Pekovića na mesto prvog trenera, je jedna od njih. On je već dugo naš izbor, sada su se, uz pomoć naših partnera iz Saveza, stekli uslovi da dođe. Ne želimo ništa da radimo preko noći, svesni smo da samo kroz edukaciju trenera i kroz razvoj infrastrukture, naš klub i naš fudbal mogu da se razvijaju”.

Šampionat Crne Gore počinje 15. avgusta. U prvom kolu ekipa Podgorice će na svom terenu ugostiti OFK Titograd, a iako nije postavljen kao primarni cilj jasno je da Podgorica sa Pekovićem želi da se bori za mesto koje vodi na evropsku scenu.