Camaj za SK: Boriću se da san postaje java

Crna Gora 7. avg 202012:36 > 12:39
Podeli:
FSCG

Driton Camaj je momak koji je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije. Bio je član Budućnosti, Intera iz Zaprešića, Dečića, Lovćena, Iskre, a sada je u mađarskom Kišvardu.

Borac bez mane i strana, koji je nosio dres sa državnim grbom za igrače do 17, 19, 21 godine, ima san koji nastoji da pretvori u javu. Naravno u pitanju je dres sa državnim grbom seniorske reprezentacije.

Camaj je prošle sezone igrao na izuzetno visokom nivou i slobodno se može reći da je bio jedna od ključnih karika na putu ka velikom uspehu ekipe iz Danilovgrada koja je izborila plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Camaj je produžio ugovor sa Iskrom, ali je u međuvremenu stigla ponuda od izuzetno ambcioznog kluba iz Mađarske, a čelnici kluba iz Danilovgrada su odlučili da omoguće Dritonu da borbu za ostvarenje sna, a to je seniorska reprezentacija, nastavi iz Mađarske.

Sezonu koja je ostala iza nas je zaista bila čudesna. Krenuli smo u šampionat odlučni u nameri da se u svakom meču borimo kao da je finale, da svaki duel nosi prefiks biti ili ne biti. Verovali smo da možemo da budemo konkurentni najboljim klubovima u Crnoj Gori, da možemo da se umešamo u borbu za mesto u Evropi. Na kraju smo uspeli u tome, a iskreno, ostao je mali žal, jer smo u pojedinim mečevima imali manjak sreće i koncentracije. U suprotnom, Iskra je mogla da se umeša i u borbu za titulu. U svakom slučaju, ostvaren je veliki uspeh, a već sada mogu da kažem da će Iskra naredne sezone biti ozbiljan kandidat za sam vrh tabele. Bivšim saigračima, čelnicima kluba, stručnom štabu i navijačima iz dubine duše želim sve najbolje u sezoni koja sledi”, naglasio je Driton Camaj za Sport Klub i nastavio:

Produžio sam ugovor sa Iskrom, želeo sam da nastavim sa pisanjem lepe priče i istorije u Danilovgradu, ali je stigla zaista sjajna ponuda iz Mađarske. Čelnici kluba su pokazali veličinu, dozvolili su mi da pređem u Kišvardu, koja je izuzetno ambiciozna, koja želi da se u bliskoj budućnosti pozicionira na fudbalskoj mapi Mađarske i Evrope”.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Camaj je nastavio sa izlaganjem:

Sezona počinje 14. avgusta. Imam lakšu povredu koju ću nastojati da saniram što pre. Kišvarda prvi meč igra tri dana kasnije, teško je u ovom trenutku proceniti da li ću moći da budem u sastavu već u prvom kolu, ali svi koji me poznaju, znaju da ću se boriti i izboriti za mesto u timu. Želim da dobrim partijama pružim maksimalan doprinos u ostvarivanju ambicioznih ciljeva kluba, a pri tome, verujem da ću pomenutim partijama zaslužiti poziv za mesto u seniorskoj reprezentaciji. Svaki dečak koji počne da se bavi sportom, sanja da jednog dana obuče dres sa državnim grbom. Ja sam ga nosio u svim mlađim selekcijama, boriću su do poslednjih atoma snage da san postane java, da se izborim za mesto u seniorskoj reprezentaciji Crne Gore”.

Kišvarda je prošle sezone zauzela osmo mesto u šampionatu Mađarske, a u sezoni koja sledi, želi da se upusti u borbu za vrh tabele, za mesto koje vodi u Evropu.