Grbić se kaje: Žao mi je, niko nije veći od Budućnosti

Crna Gora 29. sep. 202013:30 > 13:32
Podeli:
Foto: FK Budućnost

Prošle sezone je propustio četiri utakmice zbog kazne FSCG zbog vređanja sudije, a sada će morati da odmara meč manje. Kapiten Budućnosti i direktor omladinske škole, Petar Grbić je kažnjen sa tri utakmice neigranja zbog udaranja igrača Rudara bez lopte.

Incident se dogodio na nešto više od deset minuta do kraja utakmice protiv Rudara u Pljevljima, koju je šampion Crne Gore ipak dobio sa 2:1. Grbić je brzo shvatio da je napravio grešku, pa je na svom Instagram profilu bio prilično emotivan.

Niko nije veći od Budućnosti, jer smo svi mi prolazni, samo je taj naš sveti klub večan. Zato osećam potrebu da nešto napišem posle greške koju sam napravio u Pljevljima. Izvinjavam se, kao što se izvinjavam i za neke prethodne gafove. Međutim, dete koje je u dresu Budućnosti čekalo satima da zaigra na stadionu Malih sportova je na terenu, u meni jače od mirnog porodičnog čoveka kakav sam van terena”, napisao je Grbić i nastavio:

Znam da sam pogrešio, zaslužio sam da me ljudi kritikuju, ali ja sam navijač sa tribine, fudbaler koga zaboli i najmanja nepravda koja se nanese mom saigraču ili klubu, čovek strasti i emocije… Znam da mnogi nisu proživeli to da prvo budu navijač, pa tek onda protagonista na terenu u osvajanju najubedljivije titule i ispisivanju najveće pobede u Evropi. I znam da me mnogi neće razumeti. Ali, to sam ja. Trudiću se da na terenu ne pravim više gluposti, ali znajući karakter deteta sa Poligona, gde sam se i kao klinac suprotstavljao starijima da bih igrao, ne mogu da obećam”.

Grbić tvrdi da njegova narav na terenu ne utiče na njegov posao direktora omladinske škole.

Nemojte da mešate kancelariju i teren, jer greške koje sam napravio vezane su za teren. Kao direktor omladinske škole mogu da budem ponosan, jer smo pre svega vratili poverenje roditelja, najtalentovanija deca iz Crne Gore nam sama dolaze svesna da smo najbolji u državi i napravili smo program od koga će Budućnost tek profitirati. To je dokaz da je kancelarija jedno, a teren nešto sasvim drugo. Uostalom, danas vrhunski stručnjaci Siniša Mihajlović i Dijego Simeone su tokom igračke karijere pravili razne probleme, a sada su ozbiljni treneri”, poručio je Grbić i dodao:

Izvinite svi koje sam uvredio i hvala svima koji me podržavate. Sve za Budućnost”.