FSCG: Dabanović je vrlo dobro vodio meč

Crna Gora 21. okt 202013:59 > 14:01
Podeli:
FSCG

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore procenila je da je sudija Nikole Dabanovića dobro vodio meč i doneo ispravne odluke u duelu između Budućnosti i Zete.

Podsećanja radi, fudbaler Zete su zbog dosuđenog penala i pet crvenih kartona, od čega tri igračima na terenu, napustili meč, desetak minuta pre kraja. Utakmica je registrovana službenim rezultatom 3:0, a trojica fudbalera Zete su dobili zabranu igranja od tri meča.

Povezano

Igrač gostiju sa brojem 70 (Kalezić) ispravno je dobio dve javne opomene. U 22. minutu je potpuno bez potrebe startovao na nogu protivničkog igrača, u situaciji kada se ovaj već bio oslobodio lopte. U 40. minutu isti igrač je podignutom nogom, uz upotrebu đona i krampona, ostvario nemaran kontakt na stopalo protivničkog igrača. U obe navedene situacije sudija je ispravno izrekao disciplinsku mjeru – žuti karton, pa je po automatizmu isti igrač isključen iz igre.

U 72.minutu, nakon ubačene lopte u kazneni prostor gostiju, odbrambeni igrač je na nepažljiv način i bez mogućnosti i namere da zaigra loptom, telom srušio protivničkog napadača koji je bio u trku, te na taj način napravio evidentan prekršaj. Sudija je ispravno dosudio kazneni udarac za domaće. Nakon što je dosuđen kazneni udarac, igrač gostiju sa brojem 19 (Simović) se sudiji obratio uvredljivim i pogrdnim rečima, zbog čega ga je on opravdano isključio iz igre.

U 78. minutu igrač gostiju sa brojem 6 (Krstović) je koristio lakat kao oružje i na taj način učinio nedozvoljeni kontakt na glavu protivničkog igrača, čime je počinio akt nasilničkog ponašanja. Zbog ovog veoma nesportskog gesta, sudija ga je ispravno isključio iz igre.

Zbog svega navedenog učinak sudije Dabanovića je ocenjen kao vrlo dobar i Komisija konstatuje da njegove odluke nisu mogle biti uzrok nezadovoljstva gostujuće ekipe i napuštanja terena.

Komisija je konstatovala da je na ostalim utakmicama šampionata Crne Gore suđenje bilo na očekivanom nivou. Na utakmicama Druge lige suđenje je takođe bilo dobro, uz tehnički propust sudijskog tima na utakmici Bokelj – Grbalj, koji nije imao uticaja na rezultat ni tok utakmice”, navodi se u saopštenju Sudijske komisije.