Milinković za SK: Na dobrom smo putu ka cilju

Podeli:
Foto: FK Budućnost

Trener fudbalera Budućnosti Mladen Milinković ima mnogo razloga za zadovoljstvo. Posle veoma dobrih partija na evropskoj sceni, njegovi izabranici su stigli do vrha tabele, a zatim dobili dva uzastopna derbija, protiv Sutjeske i Podgorice.

Budućnost trenutno sa utakmicom manje ima dva boda više u odnosu na neporaženi Dečić, sedam u odnosu na Podgoricu i Zetu, devet u odnosu na Sutjesku…

Međutim, niko u sastavu aktuelnog šampiona i ne pomišlja na radovanje pre vremena. Svi su svesni da ih mnogo posla očekuje na putu ka ostvarenju cilja, a to je odbrana titule. Sve misli su usmerene ka narednom duelu u šampionatu. Budućnost pre pauze zbog obaveza reprezentacije u Ligi nacija igra protiv OFK Titograda.

Povezano

„Zadvoljan sam. Naravno da sam zadovoljan kao i svi u klubu. Dobili smo Sutjesku u Nikšiću sa 1:0, a istim rezultatom smo slavili i protiv Podgorice. Iskreno, ne bih imao ništa protiv da sve utakmice do kraja dobijemo sa 1:0, to je jedan od načina da se ostvari cilj, da se odbrani titula, mada velike ambicije imamo i u Kupu Crne Gore. Nema naravno euforije, svesni smo da je ostalo još mnogo posla, još mnogo utakmica, ali moram da priznam da smo na dobrom putu da ostvarimo cilj“, naglasio je trener Budućnosti Mladen Milinković za Sport Klub i nastavio:

„Osvajanje titule u borba za trofej u Kupu su dugorični ciljevi, a kratkoročni su prioritet i upravo oni vode ka ostvarenju dugoročnog ili ti primarnog cilja. Sada smo fokusirani na iskušenje koje nas očekuje protiv OFK Titograda. Borićemo se da stignemo do pozitivnog rezultata, da pauzu koja sledi zbog obaveza državnog tima u Ligi nacija dočekamo u dobrom raspoloženju. Pauzu ćemo iskoristiti da se osvežimo oporavimo povređene momke, te budemo još jači i kvalitetniji u periodu koji sledi“.

Rezultati 12. kola:
Jezero – Dečić 0:0, Rudar – Zeta 0:3, OFK Petrovac – OFK Titograd 1:3, Budućnost – Podgorica 1:0, Iskra – Sutjeska 2:0.

Tabela:
Budućnost 25, Dečić 22, Podgorica 18, Zeta 18, Sutjeska 16, Iskra 16, Jezero 15, Rudar 12, OFK Titograd 12, OFK Petrovac 7.