FSCG: Zeti oduzeta dva boda

Crna Gora 20. nov 202014:39 > 14:41
Podeli:
Privatna arhiva

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore oduzela je fudbalerima Zete dva boda zbog napuštanja terena desetak minuta pre kraja utakmice protiv ekipe Budućnosti.

Kažnjen je i sportski direktor tima sa Trešnjice, Jugoslav Lambulić, koji neće moći da obavlja funkciju u narednih pet meseci zbog dva prekršaja.

„Shodno članu 42 stav 3 Disciplinskog pravilnika FSCG, Jugoslavu Lambuliću utvrđuje se disciplinska mera:

a) Zabrana obavljanja funkcija u trajanju od dva meseca zbog nagovaranja na napuštanje terena i odbijanja igranja seniorskog tima FK „Zeta” na utakmici 9. kola Telekom 1.CFL, između FK „Budućnost” – FK „Zeta”;

b) Zabrana obavljanja funkcija u trajanju od tri meseca zbog nesportskog ponašanja – psovanja i vređanja sudije Miloša Boškovića sa tribina stadiona na utakmici 10. kola Telekom 1.CFL, između FK „Iskra” – FK „Zeta”;

Primenom istih propisa, Disciplinska komisija izriče jedinstvenu disciplinsku meru Zabranu obavljanja funkcija u trajanju od pet meseci. U izrečenu disciplinsku meru uračunava se vreme provedeno Odlukom o suspenziji od 26.10.2020. godine”, navodi se u obrazloženju Disciplinske komisije.

Kažnjena je i Budućnost sa 500 evra zbog slabe organizacije utakmice protiv Zete.

Podsećanja radi, meč je prekinut desetak minuta pre kraja, kada su nakon što je sudija Nikola Dabanović dodelio i treći crveni karton igračima Zete, na poziv Jugoslava Lambulića gosti napustili teren.