Kup CG: Dečić u finalu, nova stranica istorije

Podeli:
Danilo Pešukić, FK Dečić

U finalu Kupa Crne Gore u fudbalu igraće Budućnost i Dečić. Podgoričani će nastojati da stignu do duple krune, a ekipa iz Opštine Tuzi, koja je napisala novu stranicu istorije, nastojaće da kompletira podvig osvajanjem trofeja.

Budućnost je u prvom polufinalnom duelu uspela da nadoknadi minus od 1:2 protiv Zete. Slavila je sa 3:0, golove su postigli Draško Božović, Lazar Mijović i Vasilije Terzić, a ekipa Zete je utakmicu završila da devet igrača jer su crvene kartone dobili Zvonko Ceklić i Aleksandar Milić.

Nedugo zatim, izabranic Edisa Mulalića, fudbaleri Dečića, stigli su do finala, stigli su do najvećeg uspeha u istoriji. Dečić je slavio sa 1:0, a ulogu junaka i meč vinera prigrabio Danilo Pešukić koji je u 51. minutu uspeo da zatrese mrežu tima iz Danilovgrada. Podsećanja radi, prvi meč je završen bez golova.

Plasman Budućnosti i Dečića u finale, povećao je zanimljivost šampionata Crne Gore, jer sada i četvrto mesto vodi u Evropu, s obzirom da su Budućnost, Sutjeska i Dečić sigurni putnici na evropsku scenu.

Komentari

Vaš komentar