Bura u Crnoj Gori: Zeta traži pravdu od SDT i FSCG

Podeli:
FSCG

Nakon odluke sudije Radoja Pajovića da dosudi jedanaesterac u trećem minutu zaostavnog vremena na utakmici između Podgorice i Iskre - 3:2, oglasili su se iz FK Zeta, koji se bori sa timom iz glavnog grada Crne Gore za opstanak u ligi.

U klubu iz Golubovaca najavili su podnošenje krivičnih prijava Specijalnom državnom tužilaštvu.

“Zbog najblaže rečeno sumnjivih dešavanja na utakmici između Podgorice i Iskre podnećemo krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu protiv sudije Radoja Pajovića i drugih N.N lica koja su udružena u kriminalnoj organizaciji direktno uticala na ishod pomenute utakmicu sa ciljem da se naš klub eliminiše po svaku cenu iz Prve lige. Godinama unazad smo ukazivali da je šampionat Crne Gore postao poligon za očigledne nerugalarnosti i nameštaljke kojima bi osim UEFA, trebalo da se pozabave i državni organi Crne Gore. Razloge opšteg rasula u crnogorskom fudbalu nije posebno navoditi, a leže u činjenici da nelegitimni predsednik FSCG okružen šačicom poslušnika odobrava i u značajnoj meri koordinira haos u crnogorskom fudbalu”, ističe se u saopštenju Zete i dodaje:

FSCG/CFL

“Ovakav odnos Dejana Savićevića prema FK Zeta mogli bi razumeti da se radi o običnom građaninu i navijaču nekog drugog kluba kome je FK Zeta takmičarski suprostavljena. Ali, Dejan Savićević nije običan navijač svih klubova koji igraju protiv Zete, već nelegitimni i protivzakonito nametnuti predsednik FSCG koji svojim delovanjem, ne želi samo da uništi FK Zeta, već kroz rušenje našeg kluba urušava i onako trošni crnogorski fudbal. I ovo nije prvi, a neće biti ni poslednji put da javno saopštavamo naš stav o radu ili bolje reči neradu Dejana Savićevića. Zato ga javno pozivamo da se odredi prema dešavanjima na utakmici između Podgorice i Iskre i kao nekadašnji proslavljeni fudbaler, saopšti da li je dosuđeni penal u 93. minutu bio regularan.

FSCG

Pošto Dejan Savićević kao nelegitimno postavljeni prvi čovek FSCG svakodnevno u javnosti komentariše i fudbalske i estradne teme mogao i morao odvojiti pet minuta da se odredi prema dešavanjima na utakmici između Podgorice i Iskre. Nismo mogli verovati da ćemo u dvadesetprvom veku sportsku pravdu morati da tražimo u Specijalnom državnom tužilaštvu zato što fudbalske institucije ne postoje, ili su privatizovane do nivoa iskrivljenosti i izopačenosti od čega najveću štetu upravo ima crnogorski fudbal.”

Iz tabora Zete su saopštili da nisu sigurni da će igrati meč poslednjeg kola šampionata Crne Gore koje je na programu 24. maja.

FSCG

“Zbog navedenog, dok čekamo reakciju nadležnih, FK Zeta obaveštava javnost da ozbiljno razmišljamo, da u posljednjem kolu, u kome bi trebalo da igramo sa Iskrom, naši igrači ne istrče na teren jer postaje besmisleno ostvarivati pobede na fudbalskom terenu, koje neko iz institucionalnih senki anulira kroz nameštaljke i brutalnu neregularnost. Kao mali primjer, uz ovo naše reagovanje, crnogorskoj javnosti, ali i Dejanu Savičeviću dostavljamo i snimak navodnog prekršaja nad igračem Podgorice zbog koga je sudija dosudio penal. Sve regularno i pošteno je li Dejane?”.

Očekuje se naravno i reakcija Fudbalskog saveza Crne Gore, a podsećanja radi u 35. kolu šampionata Crne Gore u fudbalu. Zeta je pobedila Rudar sa 1:0, Podgorica je posle drame slavila protiv Iskre sa 3:2, Jezero je pobedilo Budućnost sa 2:1, Mornar je slavio protiv Dečića sa 2:1, dok je utakmica između OFK Petrovca i Sutjeske završena bez pobednika – 1:1.

FK Zeta

U poslednjem kolu, 24. maja, snage će odmeriti: Budućnost – Petrovac, Dečić – Podgorica, Iskra – Zeta, Rudar – Jezero, Sutjeska – Mornar.

Tabela: Sutjeska 75, Budućnost 64, Dečić 56, Iskra 51, Mornar 47, Jezero 45, Petrovac 43, Rudar 36, Podgorica 31, Zeta 31.

Komentari

Vaš komentar