Dečić se pojačava: Stiže Andrija Dragojević

Podeli:
Privatna arhiva

Najprijatnije izneneđenje šampionata Crne Gore u fudbalu, ekipa Dečića, koja je prošle sezone izborila plasman u elitno društvu, a na zimsku pauzu otišla kao drugoplasirana ekipa i kao tim koji je stigao do polufinala Kupa, postigao je dogovor sa golmanom Andrijom Dragojevićem.

Mladi (25) Podgoričanin je slobodan u izboru nove sredine, nakon što je takav dogovor postigao sa čelnicima jermenskog Alaškerta, a u želji da se vrati u top formu, da ponovo bude na izuzetnom nivou, na kojem je bio u prethodnih nekoliko godina, Dragojević je odlučio da zaduži opremu Dečića.

Izabranici Edisa Mulalića, biće daleko jači u nastavku sezone, s obzirom da je Dragojević od 2018. do 2020. godine bio prvi golman Pjunika, da je bio na oku stručnog štaba reprezentacije, da je odlično branio, kako u šampionatu Jermenije, tako i na evropskoj sceni.

Tokom leta, Dragojević je karijeru trebalo da nastavi u Rusiji, ali je već postignuti dogovor sa Jenisejem, propao zbog koronavirusa i smanjenja budžeta. Sjajni golman je zadužio opremu Alaškerta, ali je odlučio da potraži sredinu u kojoj će imati veći ulogu u timu.

Izbor je na radost navijača Dečića, pao na njihov klub. Usmeni dogovor je postignu, a paraf na ugovor bi trebalo da bude stavljen u toku naredna dva dana.

Sa Andrijom Dragojević na golu, sa ekipom koja je u prvom delu sezone pravila čudesne rezultate, Dečić može da se bori za izlazak na evropsku scenu, iako je primarni cilj pre početka sezone bio opstanak u elitnom društvu.
Podsećanja radi, posle prvog dela sezone, Budućnost ima 18 bodova više u odnosu na Dečić koji se nalazi na drugom mestu, Sutjeska je na koti tri, sa bodom manje u odnosu na izabranike Edisa Mulalića, dok Podgorica koja ima četiri boda manje, trenutno drži četvrto mesto.

Šampionat Crne Gore se nastavlja 19. februara, a Andrija Dragojević, potencijalni reprezentativac Crne Gore, će debitovati na golu novog kluba, protiv Iskre u Danilovgradu.

Tokom uspešne karijere, Andrija Dragojević je bio član OFK Beograda, Veleža, kiparskog Karmiotisa, jermenskih ekipa, Pjunik i Alašktert, a sada će biti uzdanica Dečića, ekipe koju očekuje nastavak borbi u šampionatu i Kupu Crne Gore, gde su zajedno sa ekipama Budućnosti, Iskre i Zete, stigli do polufinala.

Komentari

Vaš komentar