Dejan Savićević ostaje predsednik FSCG

Crna Gora 30. jun. 202114:29 > 14:29
Podeli:
print screen

Dejan Savićević dobio je glasove svih 27 prisutnih delegata na Izbornoj Skupštini FSCG i novi četvorgodišnji mandat na čelu crnogorske kuće fudbala.

„Ova podrska mi mnogo znači, nastaviću da budem posvećen kao do sada i da zajednički radimo za budućnost fudbala“, rekao je Savićević nakon glasanja.

Njegov jedini protivkandidat Jovan Kaluđerović nije se pojavio na sednici, kao ni delagati koji su želeli da glasaju za njega, poručivši da ne želi da krši propise nakon što je Uprava za inspekcijske poslove prošle nedelje donela odluku o privremenoj zabrani održavanja Izborne Skupštine.

Savićević, koji je na čelu FSCG od 2001. godine je u govoru koji je prethodio glasanju najavio nova ulaganja i posvećenost razvoju infrastrkture, omladinskog i grassroots programa.

Izborna Skupština FSCG održana je u hotelu “Ramada” u Podgorici. Sednici je prisustvovalo 27 od 45 delegata, čime je ispunjen kvorum.

Ispred UEFA Skupštini je psistvovao direktor za nacionalne asocijacije Zoran Laković.

“Veoma dobro znate da su relacije između UEFA i FSCG na veoma visokom nivou. Takođe, vaš predsednik Savićević je na poslednjem kongresu UEFA glasovima svih 55 članica izabran za člana Saveta FIFA i reprezenutuje kompletni region. FSCG predstavlja jedinstveni model ponašanja prema fudbalu – ako se uporno radi kao ovde, onda je uspeh zagarantovan. Ovo je jedan od retkih Saveza koji deo svog profita usmerava na izgradnju infrastrukture. Gotovo da ne postoji grad u kojem nije uloženo – od Pljevalja, pa do Ulcinja. I umesto da država na ovim našim prostorima pomogne sportu i fudbalu, kao što je slučaj u Mađarskoj, ovde je drugačije – država bi želela da se potpuno meša u izborni proces, što je u suprotnosti sa statutima UEFA i FIFA, što može da ima opasne posledice. Upravo zato smo moj kolega iz FIFA i ja prisutni. Želimo da vas uverimo da UEFA i FIFA budno motre na skupštinu”, rekao je Zoran Laković.

FSCG je 29. juna, saopštio da će se Skupština održati u skladu sa procedurama definisanim statutom FSCG i Poslovnikom o radu Skupštine FSCG, koje su usaglašene sa važećim državnim i propisima međunarodnih sportskih organizacija koje uređuju fudbalski sport (FIFA i UEFA).

Uprava za inspekcijske poslove je pre četiri dana „donela Rešenje kojim je privremeno zabranila FSCG da 30. juna 2021. godine održi sednicu Izborne skupštine Fudbalskog saveza Crne Gore, za mandatni period 2021/2025, iz razloga što isti nije održao sednicu klubova FSCG – Sever Crne Gore“.

Kadnidati za predsednika FSCG bili su aktuelni predsjednik Dejan Savićević i internacionalni fudbalski sudija Jovan Kaluđerović, koji je 29. juna, saopštio da se neće pojaviti na sednici.

“Pripremam se za sednicu Skupštine FSCG koja će biti organizovana u skladu sa crnogorskim i propisima FSCG, FIFA i UEFA, na kojoj ću pobediti bez dileme“, saopštio je Kaluđerović.

Komentari

Vaš komentar