Dragojević: Želimo duplu krunu i još bolja evropska izdanja

Podeli:
Miloš Dragojević
FK Budućnost

Fudbaleri, stručni štab, čelnici i navijači Budućnosti imali su razloga da uživaju tokom praznika. Ostalo im je još nekoliko dana da nastave sa odmaranjem, a prvi trening u 2021. godini je zakazan za 11. januar.

U godini koja je ostala iza nas, fudbaleri Budućnosti su osvojili šampionsku titulu, odigrali veoma dobro u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope, protiv Ludogoreca, Astane i Sarajeva, stekli 18 bodova više u odnosu na prvog pratioca, ekipu Dečića, stigli do polufinala u Kupu Crne Gore.

Kristalno je jasno da će u godini koja je nedavno počela primarni cilj biti odbrana trona, a trebalo bi da se dogodi čudo pa da Budućnost ponovo ne bude u kvalifikacijama za Ligu šampiona, odnosno osvajanje trofeja u Kupu.

Momak koji je iza sebe ostavio zaista sjajan period koji ga je lansirao na spisak reprezentativaca, bio je golman, Miloš Dragojević koji je u šampionatu Crne Gore samo 14 puta morao da vadi loptu iz mreže.

Zadovoljan sam ostvarenim kao i svi u klubu. Odbrana je bila na visokom nivou, presrećan sam kako smo odigrali prvi deo sezone, a bodovna prednost najbolje ilustruje kako smo izgledali u odnosu na rivale. Ključ uspeha je prava porodična atmosfera u timu, kao i činjenica da na svakom treningu, na svakoj utakmici dajemo sve od sebe. Tako će biti i u nastavku sezone, a želimo da sezonu završimo osvajanjem duple krune. Motiva nam neće nedostajati, a posebno ne meni, jer mi se pruža prilika da osvojim petu titulu u dresu Budućnosti”, naglasio je golman Miloš Dragojević i nastavio:

Utakmice u Evropi su bile veliki izazov za nas, potrošili smo se dosta, kako fizički, tako i emotivno protiv Ludogoreca, Astane i Sarajeva. Želeli smo da ostavimo dobar utisak i uspeli smo u tome. Na kraju je čak ostao i mali žal, jer nam je malo sreće i iskustva nedostajalo da budemo još i bolji. Međutim, naredno leto će biti nova prilika da se u još boljem svetlu predstavimo na evropskoj pozornici”.

Fudbaleri Budućnosti će deo priprema odraditi u Podgorici, deo u Antaliji gde će igrati protiv ukrajinskih ekipa Olimpik iz Donjecka (30. januar) i Dnjepar (3. februar), rukih Rotor iz Volgograda (6. februar) i Krila Sovjetov (7. februar), te protiv šampiona Kazahastana Kairata (9. februar), čije boje brani reprezentativac Crne Gore, Nebojša Kosović.

Komentari

Vaš komentar