Eraković za SK: Motiv za još jači rad i dokazivanje

FSCG

Novica Eraković, uzdanica Sutjeske iz Nikšića, sigurno će dugo pamtiti 2022. godinu jer su se ogroman rad, trud i odricanja isplatili. Mladi Nikšićanin je uspeo potencijal da pretoči u željeni kvalitet, sa Sutjeskom je osvojio titulu, stigao je do dresa sa državnim grbom, a u izboru Fudbalskog saveza, proglašen je za najboljeg igrača šampionata Crne Gore.

Ofanzivni vezista, poznat kao borac bez mane i straha nema nameru da se zadovolji ostvarenim, naprotiv. Na stolu već ima dosta ponuda iz inostranstva, reprezentacija i ljubitelji fudbala mnogo očekuju od njega tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a Eraković i sam ima vrhunske ambicije, želje i ciljeve.

„Divna godina se polako bliži kraju. Sa Sutjeskom sam stigao do titule, izborio sam se za mesto u državnom timu, a sada je stiglo i laskavo priznanje od strane Fudbalskog saveza. Zadovoljan i srećan, ali pre svega izuzetno motivisan da opravdam poverenje koje sam dobio od strane Saveza, kao i od strane stručnog štaba reprezentacije, nastavljam sa još jačim radom, uveren i siguran da mogu mnogo više, da prostora za napredak ima mnogo“, naglasio je Novica Eraković, pa nastavio:

FSCG

„Znam da postoje ponude iz inostranih klubova, ali ne žurim nigde sa odlukom, jer mi je lepo u Nikšiću, a u slučaju promene sredine, najvažnije je da izaberem klub čije će se ambicije poklopiti sa mojim, klub u kojem ću imati značajnu ulogu i minutažu, jer samo na taj način mogu da se borim za mesto u reprezentaciji, koju u godini koja sledi očekuju kvalifikacije za šampionat Evrope. Fokusiran sam na Sutjesku i nastavak sezone u Crnoj Gori, a za ponude koje stižu  zaduženi su Dejan Mišić i čelnici kluba“.

FSCG

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Eraković je nastavio sa izlaganjem:

„Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo su naravno u mislima svima u državnom timu, kao i svim ljubiteljima fubala u Crnoj Gori. U grupi smo sa Srbijom, Bugarskom, Mađarskom i Litvanijom. Grupa je zahtevna i izazovna, verujem da možemo da budemo konkurentni svim rivalima, verujem da možemo da se borimo i izborimo za plasman na prvo veliko takmičenje u istoriji Crne Gore“, zaključio je Eraković.

REUTERS/Stevo Vasiljević

Ljubitelji fudbala u Crnoj Gori imaju isti san kao i Eraković, a stručni štab će sigurno za Novu godinu poželeti da povrede mimoiđu reprezentaciju, da Crna Gora konačno u kompletnom sastavu odigra jedan kvalifikacioni ciklus. Bez ikakve dileme, to je jedan od primarnih uslova za ostvarenje sna, odnosno za plasman na prvo veliko takmičenje u istoriji Crne Gore.

Komentari

Vaš komentar