FSCG: Najbolji su Savić, Božović, Milinković…

Podeli:
Stefan Savić
FSCG

Stefan Savić je četvrti put proglašen za najboljeg fudbalera Crne Gore. Sjajni defanzivac je dobio 82 glasa i 'pobedio' saigrače iz reprezentacije Stevana Jovetića koji je prikupio 47 i Stefana Mugošu koji imao 21 glas.

„U godini koju je obeležila pandemija, čast mi je što sam još jednom najbolji fudbaler Crne Gore. Ovo mi je motivacija da pružam što bolje partije i za reprezentaciju i za klub. Gde god budem igrao, trudiću se da podržim razvoj fudbala u Crnoj Gori“, poručio je Savić u video poruci iz Madrida.

Dominacija Budućnosti u crnogorskom fudbalu u 2020. godini je krunisana na kraju godine. Najvažnija priznanja dobili su igrači i šef stručnog štaba aktuelnog prvaka i neprikosnovenog lidera šampionata Crne Gore.

Najviše glasova od kapitena prvoligaša i trenera za igrača godine dobio je čovek koji nosu kapitensku traku u podgoričkom klubu, Draško Božović – 73. Drugi je bio njegov saigrač Igor Ivanović sa 38, a napadač Sutjeske Božo Marković treći sa 15 glasova.

„Hvala trenerima i kapitenima, priznanje mi izuzetno znači. Treći put sam u konkurenciji, a prvi put sam proglašen. Hvala saigračima, bez njih ne bih uspeo, prava smo grupa. Hvala treneru Milinkoviću, predsedniku kluba i gradonačelniku, a nećemo stati na ovome. Cilj su nam još bolji rezultati na domaćoj i evropskoj sceni“, istakao je Draško Božović.

Draško Božović
FSCG

Za trenera godine izabran je Mladen Milinković, koji je doneo titulu Budućnosti, a ima i 18 bodova više od prvog pratioca na polusezoni. Zbog toga je od kolega i fudbalera dobio 38 glasova. Drugo mesto su podelili Aleksandar Nedović iz Iskre i Dejan Roganović iz Zete sa po 13 glasova.

„Velika je čast da sam dobio ovo priznanje, pogotovo kad se zna da je od strane kolega i fudbalera. Ne bi bilo nezasluženo da ga je dobio i neko drugi, ali je tim Budućnosti ove godine bio toliko superioran, da je bilo možda i logično da to budem ja. Za ovaj trofej su najzaslužniji moji igrači, koji su napravili fenomenalne rezultate, ne samo u Crnoj Gori, već i u Evropi“, naglasio je stručnjak iz Loznice.

Za najperspektivnije fudbalere Komisija za omladinski fudbal je izabrala Marka Mrvaljević, iz OFK Titograda, koji je se pre nekoliko dana vratio u Budućnost, Milana Vukotića koji brani boje Dinama iz Zagreba i Nikolu Ivezića iz Podgorice.

„Ogromna čast i zadovoljstvo mi je što sam izabran. Hvala trenerima i saigračima na pruženoj podršci, ovo mi je obaveza da još jače radim“, istakao je Mrvaljević.

„Priznanje mi puno znači, jer dolazi iz moje zemlje. Siguran sam da ću ga opravdati“, nadovezao se Vukotić.

„Zahvaljujem se Komisiji na ukazanom poverenju, trudiću se da ga opravdam“, poručio je Ivezić.

Za najboljeg futsal igrača izabran je Aleksandar Obradović iz šampiona države, Titograda.

„Nakon dve uzastopne titule i uspešnog perioda sa reprezentacijom, ova individualna nagrada je potvrda rezultata i podstrek za dalji rad“, naglasio je Obradović.

Marko Merdović iz Rudara je dobio nagradu za fer-plej, za divan gest, nije hteo da pogodi praznu mrežu protiv Budućnosti u Kupu, jer je nehotice udario golmana Miloša Dragojevića u glavu, što arbitar nije primetio.

„Hvala Savezu na priznanju, drago mi je što su prepoznali moj gest protiv Budućnosti. Nadam se da će ovakvih poteza biti još više i da će i oni biti nagrađeni.“

Komentari

Vaš komentar