FSCG: Nema odlaganja, izborna Skupština 30. juna

Podeli:
fscg crba gora
Foto FSCG

Fudbalski savez Crne Gore zakazao je izbornu Skupštinu za sredu, 30. jun, sa početkom u 13 časova.

„Fudbalski savez Crne Gore obaveštava sve delegate Skupštine da će se izborna Skupština za mandatni period 2021. do 2025. godine održati u planiranom terminu – 30. juna 2021. godine.

Skupština će se održati u skladu sa procedurama definisanim statutom FSCG i Poslovnikom o radu Skupštine FSCG, koje su usaglašene sa važećim državnim i propisima međunarodnih sportskih organizacija koje uređuju fudbalski sport (FIFA i UEFA)“, navodi se u saopštenju FSCG.

Uprava za inspekcijske poslove je pre četiri dana „donela Rešenje kojim je privremeno zabranila FSCG da 30. juna 2021. godine održi sednicu Izborne skupštine Fudbalskog saveza Crne Gore, za mandatni period 2021/2025, iz razloga što isti nije održao sednicu klubova FSCG – Sever Crne Gore“.

FSCG je zatim naveo da je „izvršenim inspekcijskim nadzorom grubo povređena autonomija i nezavisnost Fudbalskog saveza Crne Gore koja mu je data Statutom, donetim na osnovu Zakona o sportu i relevantnih međunarodnih propisa i pravila iz oblasti fudbalskog sporta.

Na ovaj način se, direktno i nedvosmisleno, ostvaruje uticaj na izborni proces od strane državnog organa, što je, podsećamo, zabranjeno statutima FIFA i UEFA, odnosno što može dovesti do posledica koje uključuju i zabranu učešća crnogorskih klubova i reprezentativnih selekcija u međunarodnim takmičenjima“.

Kandidati za predsednika FSCG su Dejan Savićević i Jovan Kaluđerović.

 

Komentari

Vaš komentar