Hadžibegić za SK: Došao sam i odlazim kao prijatelj

Crna Gora 29. dec. 202010:571 komentar
Podeli:
FSCG

Faruk Hadžibegić je preuzeo reprezentaciju Crne Gore u jakom teškom momentu, posle izuzetno turbulentnog perioda, odlaska Ljubiše Tumbakovića, tokom kvalifikacija za šampionat Evrope.

Crna Gora je bila uzdrmana, atmosfera u i oko sastava državnog tima, blago rečeno poljuljana. Hdžibegić je uspeo da donese novu energiju, uspeo je korak po korak, da vrati kult reprezentacije, da napravi sinergiju sa navijačima, koji su zbog problema sa koronavirusom, utakmice Crne Gore pratili uz male ekrane.

Izabranici Faruka Hadžibegića došli su u jednom trenutku do prilike da se umešaju u borbu za plasman na Evropsko prvenstvo, ali objektivno nije bilo moguće nadoknaditi sve što je propušteno u prethodnom periodu.

Hadžibegić je najavio borbu za plasman u B diviziju Lige nacija, cilj je ostvario, očekivalo se da će saradnja koja ističe 31. decembra biti nastavljena, ali je Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore doneo odluku da poverenje ukaže Miodragu Raduloviću, koji će u konkurenciji sa Holandijom, Norveškom, Turskom, Letonijom i Gibraltarom nastojati da budu konkurentan, kada je reč o borbi za plasman na Mundijal u Kataru.

Došao sam kao prijatelj, odlazim sa mesta selektora na isti način. Ponosan sam na sve što smo uspeli da uradimo u periodu koji je ostao iza nas. Napravili smo odličnu atmosferu, ponovo smo uspostavili sinergiju sa navijačima, vratili kult državnog tima, izborili plasman u viši rang Lige nacija. Imao sam želju i očekivao sam da ću voditi selekciju Crne Gore u kvalifikacijama za Mundijal. Grupa je zahtevna i teška, ali sam kao i svi momci u timu, verovao da možemo da se umešamo u borbu za plasman na prvo veliko takmičenje u istoriji Crne Gore“, naglasio je Faruk Hadžibegić i nastavio:

Čelnici Saveza su doneli odluku da naprave promenu, da poverenje ukažu Miodragu Raduloviću, što je legitimno pravo svakog Saveza. Miodragu Raduloviću i fudbalerima Crne Gore sa kojima sam do nedavno sjajno sarađivao želim sve najbolje u periodu koji sledi, od srca im želim da naprave veliki uspeh i stignu do Svetskog prvenstva. Ponavljam, došao sam kao prijatelj, odlazim kao prijatelj, jedino mi je ostao malo gorak ukus zbog toga što sam odluku o promeni na mestu selektora saznao preko medija i od novinara, što niko nije našao za shodno da me nazove i kaže, doneli smo odluku da izvršimo promenu na klupi reprezentacije. Naravno, da bih to prihvatio potpuno smireno, jer je to sastavni deo posla kojim se bavim“.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Faruk Hadžibegić koji je izbegavao priče o novom angažmanu jer je dao reč da će ostati selektor Crne Gore, koji je naglasio da ne može da priča o preuzimanju reprezentacije Bosne i Hercegovine, jer je još uvek selektor Crne Gore, sada se okreće novim izazovima.

Nežu žuriti niti ima razloga za to, kada je izbor nove sredine u pitanju. Ponuda ima, ali pažljivo ću izabrati novi klub, ili državni tim, jer je neophodno da se ambicije nove sredine u kojoj ću biti u periodu koji sledi, poklope sa mojim ambicijama. Ponavljam još jednom, ponosan sam na ostvareno u Crnoj Gori, došao sam kao prijatelj, odlazim na isti način, novom selektoru i momcima želim sve najbolje u kvalifikacijama za Mundijal“, zaključio je Faruk Hadžibegić.

 

Komentari

Vaš komentar