Jovetić blizu Fiorentine, Malme želi Islamovića

Podeli:
Stevan Jovetić
Foto: FSCG

Stevan Jovetić i Dino Islamović, vrlo brzo bi mogli da promene sredine.

Jovetiću na kraju sezone ističe ugovor sa Monakom i gotovo je izvesno da neće biti obnovljen, a prema informacijama koje stižu iz Italije, Jovetić bi mogao ponovo da zaduži opremu Fiorentine. Sjajni napadač bi trebalo da stavi paraf na ugovor do 2023. godine, sa opcijom da saradnja bude produžena na još godinu dana.

Podsećanja radi, Jovetić je dres Fiorentine nosio od 2008. do 2013. godine, kada se za oko 30 miliona evra preselio u Mančester siti. U dresu tima iz Italije, Jovetić je postigao 37 golova u šampionatu i pet u Ligi šampiona. Crnogorski as, trenutno u Monaku ima ulogu džokera, ali na kraju ove sezone će po svemu sudeći biti vođa napada tima iz Firence.

Istovremeno, Dino Islamović je veoma blizu da se iz Rozenborga preseli u sastav šampiona Švedske, ekipe Malmea. Pregovori su u toku, a jedini problem u ovom trenutku je prilično veliko obeštećenje koje traži Rozenborg i koji prema pisanju švedskih medija iznosi dva miliona evra.

Dino Islamović koji je nedavno zadužio opremu državnog tima Crne Gore, postigao je 12 golova na 27 utakmica za tim iz Trondhajma.