Mirko Vučinić doneo pehar ekipi Sutjeske u Nikšić

Podeli:
FK Sutjeska

Kompletirano je poslednje kolo šampionata Crne Gore u fudbalu. Sutjeska će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Budućnost, Dečić i Iskra u Evropi, u niži rang se preselila Zeta, u viši stiglo Jedinstvo iz Bijelog Polja, a u baraž mečevima za opstanak, igraće Arsenal iz Tivta i Podgorica, odnosno Rudar i Mladost Donja Gorica.

Baraž mečevi za opstanak su na programu početkom juna, finale Kupa Crne Gore u kojem će se za trofej boriti Budućnost i Dečić, na programu je 29. maja u Podgorici.

Fudbaleri Sutjeske poraženi su u poslednjoj rundi od Mornara na svom terenu sa 3:1, ali pomenuti poraz nije poremetio slavlje koje je usledilo na kraju meča. Nikšićani su prigrlili šampionski pehar, zasluženo su stigli do trona, a sada misli usmeravaju ka kvalifikacijama za Ligu šampiona, stvaranju konkurentnog tima za evropsku scenu, kao i za sezonu koja sledi.

Medalje fudbalerima i pehar kapitenu Vladanu Giljenu uručio je legenda nikšićkog i crnogorskog fudbala, Mirko Vučinić.

FSCG

Sutjeska je osvojila petu titulu, koliko je osvojila i Budućnost. Ekipa Milije Savovića dominirala je ove sezone u šampionatu, usporila je kada je bilo sve rešeno, pa konačna prednost u odnosu na najbližeg pratioca iznosi osam bodova.

Rezultati poslednjeg kola šampionata Crne Gore: Sutjeska – Mornar 1:3, Rudar – Jezero 1:3, Budućnost – Petrovac 6:0, Dečić – Podgorica 1:2, Iskra – Zeta 0:2.

Tabela: Sutjeska 75, Budućnost 67, Dečić 56, Iskra 51, Mornar 50, Jezero 48, Petrovac 43, Rudar 36, Podgorica 34, Zeta 34.

Komentari

Vaš komentar