Podgorica u baražu, Zeta se seli u niži rang

Podeli:
FSCG/CFL

Kompletirano je poslednje kolo šampionata Crne Gore u fudbalu. Sutjeska će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Budućnost, Dečić i Iskra u Evropi, u niži rang se preselila Zeta, u viši stiglo Jedinstvo iz Bijelog Polja, a u baraž mečevima za opstanak, igraće Arsenal iz Tivta i Podgorica, odnosno Rudar i Mladost Donja Gorica.

Baraž mečevi za opstanak su na programu početkom juna, finale Kupa Crne Gore u kojem će se za trofej boriti Budućnost i Dečić, na programu je 29. maja u Podgorici.

Uoči poslednjeg kola, postojala je samo jedna dilema, da li će se u niži rang takmičenja preseliti Podgorica ili Zeta. Na poluvremenu, Podgorica je vodila protiv Dečića u Tuzima sa 2:0, a Zeta protiv Iskre u Danilovgradu istim rezutatom.

FSCG/CFL

Situcija se zakomplikovala sredinom drugog dela, kada je Dečić smanjio sa 1:2. Međutim, Podgoričani su do kraja meča uspeli da zatvore sve prilaze svom golu, uspeli su da sačuvaju pobedu, a samim tim i mesto u elitnom društvu, s obzirom da su bolji u međusobnom skoru u odnosu na Zetu, koja je na kraju slavila u Danilovgradu sa 2:0.

FSCG

U ostalim mečevima, koji su bili lišeni rezultatskog značaja i na kojima je na talonu bio prestiž, Sutjeska je na svom terenu poražena od Mornara iz Bara sa 3:1, Budućnost je deklasirala OFK Petrovac sa 6:0, dok je Jezero iz Plava kao gost pobedilo Rudar iz Pljevalja sa 3:1.

Tabela: Sutjeska 75, Budućnost 67, Dečić 56, Iskra 51, Mornar 50, Jezero 48, Petrovac 43, Rudar 36, Podgorica 34, Zeta 34.

Komentari

Vaš komentar