Radulović ostaje selektor, Rakojević preuzeo U21 generaciju

FSCG

Deseta sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore za mandatni period 2021-2025 godina održana je u Kući fudbala u Podgorici. Ključne vesti su da je Miodrag Radulović ostao selektor seniorske reprezentacije, a da je generaciju U21, preuzeo iskusni Nikola Peco Rakojević.

Odlukom Izvršnog odbora Miodragu Raduloviću produžen je mandat na mestu selektora seniorske reprezentacije Crne Gore za naredni jednogodišnji period. Radulovića i njegove izabranike očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, tokom kojih će u konkurenciji sa Srbijom, Bugarskom, Mađarskom i Litvanijom, nastojati da stignu do prvog velikog takmičenja u istoriji Crne Gore.

FSCG

Saradnja na godinu dana produžena je i sa Goranom Perišićem koji će voditi kadetsku selekciju (2006. godište) u elitnoj rundi kvalifikacija a zatim preuzeti omladinsku reprezentaciju (2005. godište).  Radovan Kavaja će tokom naredne godine predvoditi kadetsku (U17), Mirko Marić biti na čelu ženskih selekcija, dok će Sveto Ljesar predvoditi futsal selekcije.

Za selektora mlade (U21) reprezentacije imenovan je Nikola Rakojević, stručnjak koji je u bogatoj trenerskoj karijeri, osim velikog broja klubova, predvodio i mladu reprezentaciju Jugoslavije. Sa Rakojevićem će biti potpisan ugovor na dve godine, odnosno do kraja kvalifikacija za U21 Evropsko prvenstvo koje se igra 2025. godine.

FSCG

Najmlađu nacionalnu selekciju (U15) prevodiće Minja Ljumović, mladi stručnjak koji je trenersku karijeru počeo 2014. godine u omladinskim selekcijama Koma, dok je poslednje dve sezone radio u OFK Mladost DG i Otrant-Olympic.

Izvršni odbor zahvalio se dosadašnjim selektorima mlade i omladinske reprezentacije, Miodragu Vukotiću i Slobodanu Draškoviću, na saradnji i doprinosu koji su dali tokom njihovog angažmana u nacionalnim selekcijama.

FSCG

Na sednici su prihvaćeni su izveštaji Komisije za takmičenje, Sudijske komisije, Disciplinske komisije i Komisije za bezbednost i sigurnost o jesenjem delu sezone 2022/23 i usvojen predlog kalendara za prolećnji deo kojim je nastavak šampionata Crne Gore predviđen za 18. februar, dok će drugoligaši mečeve 20. kola odigrati 5. marta. Finalna utakmica Kupa Crne Gore odigraće se u utorak, 30. maja 2023. godine.

Komentari

Vaš komentar