Rakojević dočekuje Sutjesku, Budućnost protiv Zete

Podeli:
OFK Titograd

Fudbalsko prvenstvo Crne Gore nastavlja se utakmicama 27. kola, nakon pauze od dve nedelje, zbog obaveza koje je imala reprezentacija u kvalifikacijama za Mundijal.

Šampion je već odavno poznat. Tron je odbranila Budućnost, a sada se samo čeka i matematička potvrda. Međutim, uzbuđenja neće izostati jer se nastavljaju velike borbe za mesto u Evropi i za opstanak.

CG fudbal:

Trenutno je u sjajnoj poziciji kada je plasman u Evropu u pitanju, Dečić, iako je primarni cilj daleko najvećeg iznenađenja šampionata Crne Gore, bio opstanak. Izabranici Edisa Mulalića imaju četiri boda više u odnosu na trećeplasiranu Sutjesku, a pored toga, zajedno sa ekipama Budućnosti, Zete i Iskre, su stigli do polufinala Kupa.

Važno je naglasiti da će pored šampiona, odnosno ekipe Budućnosti, Crna Gora imati dva predstavnika u Evropi, ali treće mesto ne garantuje izlazak na evropsku scenu, jer je jedno mesto zagarantovano za osvajača trofeja u Kupu. Ukoliko to ne bude Budućnost…

Upravo zbog toga će Sutjeska u nastavku sezone juriti Dečić koji se nalazi na koti dva, a istovremeno nastojati da pobegne Rudaru koji ima tri, odnosno Iskri i Podgorici koje imaju šest bodova manje u odnosu na Nikšićane.

Kada je opstanak u pitanju, veliku borbu će voditi OFK Petrovac, OFK Titograd i Jezero, mada ni Zeta nije baš u bezbednoj sezoni. Jedna ekipa se direktno seli u niži rang takmićenja, a dve će igrati baraž mečeve sa drugoplasiranom i trećeplasiranom ekipom Druge lige, u kojoj se u vrhu nalaze Arsenal iz Tivta, Kom, Mornar i Igalo…

27. kolo: Podgorica – Rudar, Petrovac – Dečić, OFK Titograd – Sutjeska Iskra – Jezero, Budućnost – Zeta.

Tabela: Budućnost 66, Dečić 44, Sutjeska 40, Rudar 37, Iskra 34, Podgorica 34, Zeta 32, Jezero 26, OFK Titograd 21, OFK Petrovac 17.

Komentari

Vaš komentar