Razišli se Budućnost i Panajotis Moratis

Crna Gora 6. jan. 202120:47 > 20:52
Podeli:
FK Budućnost

Budućnost i Panajotis Moraitis su dogovorili sporazumni raskid saradnje. Mladi (23) internacionalac iz Grčke, sjajno je počeo u dresu Podgoričani, bio je u golgetarskoj seriji, ali je serija prekinuta, a posle obavljenog razgovara i saradnja.

Pre svega, želim da se zahvalim predsedniku Veselinu Mijaču i sportskom direktoru Zvezdanu Miloševiću što su mi pružili priliku da budem deo kluba kakav je Budućnost. Naravno, bila je privilegija sarađivati sa trenerima Mladenom Milinkovićem, Andrijom Delibašićem, Božidarom Vuksanovićem i Nikolom Vukčevićem, kao i sa fizioterapeutima Zoranom Jovovićem i Damirom Zejnilovićem, te ekonomima Zoranom Gajevićem i Dragoljubom Jovanovićem.” rekao je Moraitis i nastavio:

Međutim, najveću zahvalnost dugujem saigračima sa kojima sam trenirao prethodnih godinu dana. Osvojili smo titulu, nedostajalo nam je malo sreće u Evropi, a onda je došla i jesenja kruna. Budućnosti želim još puno trofeja ubuduće i da bude dominantna kao jesenas. Na kraju, ne mogu da zaboravim navijače koji su me od starta prihvatili, čuvali me i podržavali. Draga Budućnosti, želim ti puno sreće i hvala na svemu“, rekao je u emotivnoj poruci iskreni Moraitis.

Moraitis napušta Budućnost nakon 30 odigranih utakmica i 10 postignutih golova. Prošlog proleća u šampionskoj sezoni je bio sjajan. Na 11 utakmica, postigao je osam golova. Izdanjima u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope, nagovestio je da bi opet mogao da zablista. Na tri meča, postigao je jedan gol. Međutim, usledio je period od 15 utakmica, sa samo jednim golom, uloga mu je bila sve manja, pa ja usledio rastanak.

Nakon prijateljskog rastanka, klub je poželio Panajotisu Moraitisu mnogo sreće u nastavku karijere.

Bio si naš grčki ratnik u napadu sa kojim je osvajanje titule izgledalo dostižno i u doba korone. Sa tobom smo sanjali nakon gola u Sarajevu da možemo napraviti još jedan korak u Ligi Evrope, ali došlo je vreme da nam se putevi raziđu. Prijatelju, želimo ti sve najbolje u nastavku karijere, da se vratiš na golgeterski učinak od prošle sezone i da ostvariš sve svoje snove. Tvoja Budućnost“, stoji u poruci uprave kluba na čelu sa predsednikom Veselinom Mijačem.

 

Komentari

Vaš komentar