Savićević: Pričao sam sa Hadžibegićem, sa Terzićem neću!

Crna Gora 31. dec 202012:49 > 13:1217 komentara
Podeli:
Dejan Savićević
Foto: FSCG

Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejan Savićević, rezimirao je godinu za nama i najavio narednu. Pričao je o promeni selektora, planovima u kvalifikacijama za SP, ali i pozivu Zvezdana Terzića da prisustvuje utakmici između Crvene zvezde i Milana.

Odlučili smo se za promenu selektora, jer smo za ovih godinu i po, koliko je Faruk Hadžibegić bio na kormilu reprezentacije očekivali ipak nešto više. Nisam hteo javno da govorim o tome pre početka Lige nacija, ali sam očekivao da budemo prvi u grupi i pored svih problema sa povredama. Jesmo na kraju bili prvi u grupi, iako ne tako dominantno, ali sigurno je da smo zadovoljni rezultatom. Ipak, kada pogledamo širu sliku, očekivali smo da ćemo pokazati više, i to je razlog zbog kojeg smo se odlučili da napravimo promenu”, rekao je Savićević i nastavio:

Povezane vesti

Sa Hadžibegićem sam razgovarao 29. decembra. Ti razgovori nikad nisu prijatni, jer svako ima neko svoje mišljenje. I kada se već donesu takve odluke, mislim da je bolje da sve prespava i da se hladnije glave razgovara i sa jedne i sa druge strane. Pričali smo, objasnio sam mu razloge zbog čega ga nisam odmah zvao, iste ove koje navodim sada. Nadam se da se nije naljutio zbog toga što ga nisam pozvao odmah, jer stvarno ne bi bilo u redu kada bih rekao da smo imali ijednu grku reč. Za ovih godinu i po koliko je bio selektor imali smo dobru saradnju, bio je jako korektan, nije imao nekih posebnih prohteva. Mislim da je i Savez prema njemu bio korektan i bilo bi mi žao da ode ljut zbog toga što ga nisam pozvao dan ranije. Pričali smo, objasnio sam mu neke stvari i to je to. Na kraju krajeva, došao je na moj predlog, proveli smo dobrih godinu i po dana i želim mu svu sreću u karijeri, a mi idemo u nešto novo”.

Nova priča kreće sa selektorom Miodragom Radulovićem.

Odlučili smo se za Radulovića, jer je u ovom momentu morao da dođe neko ko poznaje ambijent. Sada nemate vremena da dovedete nekog trenera koji nikad nije gledao reprezentaciju, ili nekog stranca. Doveli smo čoveka koji je od marta, od kada je počela pandemija koronavirusa tu, u Podgorici, koji je odgledao svih šest utakmica reprezentacije u Ligi nacija, koji odlično poznaje tim i većinu igrača. Sve to umeće koje je pokazao u inostranstvu može da pokaže sada, a generalno mislim da je ovo prava prilika za njega, jer, svakome ko se bavi trenerskim poslom je cilj da jednog dana vodi državni tim”, naglasio je Savićević i nastavio:

Raspored nam ide na ruku, zato je najbitnije da budemo kompletni, da krenemo bez povreda, bez koronavirusa… Bitno je da se oporave Vešović i Tomašević, da Jovetić nađe klub u januaru. Imamo nešto lakši početak, iako će tri utakmice u sedam dana biti paklene, naročito za nas koji nemamo veliki fond igrača. Moraće selektor da pozove više igrača i da ih rotira, jer istih 11 da igraju tri meča je nemoguća misija. Ali, to je odluka UEFA i moramo da se povinujemo.

Savićević ne krije da očekuje od Radulovića rezultatski iskorak, pod uslovom da ekipa bude kompletna.

Ako smo svi tu, mislim da možemo da krenemo dobro, da se borimo za visok plasman. Evo gledali smo Norvešku protiv Srbije, imaju Halanda, koji je dobar igrač, daje golove, ali može da se igra sa njima. Dva puta smo se sastali sa Turskom, pokazali smo da možemo i sa njima. Osim Holandije, koja je mnogo iznad svih, mislim da sa ostalima možemo da igramo, to je neko moje viđenje. Ali, samo ako smo kompletni. Ako nismo, onda ulazimo u problematiku. Tada treba biti realan i videti koga je selektor imao na raspolaganju”, zaključio je Savićević.

Na pitanje da prokomentariše poziv Zvezdana Terzića na utakmicu između Crvene zvezde i Milana u Ligi Evrope, Savićević je rekao:

Mislio sam da nećemo pričati na tu temu. Kada vas zove neko, ko svašta priča o vama i širi laži o vama na svakom koraku, to može biti samo neko ko ništa ne valja. Kao prvo, zamolio bih ga ovim putem da me više ne spominje, jer postoje neki ljudi, među kojima je i on, sa kojima se nikada neću pomiriti. On to treba da zna. Ima svoj život, ja imam svoj. On je poslednji čovek u Srbiji koji treba da me zove na utakmicu”, rekao je Savićević i nastavio u dahu:

Ja sam rekao za njega ono što drugi nisu smeli – da je nikakav čovek. Zna šta je uradio i opet me zove. Pa ja bih bio 100 puta gori od njega da se pomirim sa njim. Jer, ako te neko jednom povredi, povrediće te i drugi put. Nema potrebe da vam se putevi ukrštaju da bi vas još jednom uradili, ili odradili. Neko može da te pređe jednom, a ako te pređe drugi put, onda si budala. Eto, to je neki moj moto i on to zna. I opet zove. To je dokaz o njemu kakav je”.

Komentari

Vaš komentar