Usvojena žalba, Iskra ipak izlazi na evropsku scenu

Crna Gora 31. maj 202214:06 > 14:08
Podeli:
FSCG/CFL

Komisija za žalbe za licenciranje Fudbalskog saveza Crne Gore usvojila je žalbu Iskre i klubu iz Danilovgrada izdala licencu za nastup u Evropi.

Na sednici održanoj 25. maja Komisija je odbila žalbe Mornara i Podgorice „kao neosnovane jer klubovi u propisanim rokovima u prvostepenom i drugostepenom postuku nisu dostavili potrebnu dokumentaciju propisanu UEFA  Pravilnikom o licenciranju i finansijskom fer pleju.“

„U skladu sa članom 92 Pravilnika o licenciranju klubova za takmičenja u organizaciji UEFA, ukoliko klub podnosilac zahteva za licencu ne dostavi dokumentaciju ili ne ispuni određene minimalne zahteve po pitanju sadržaja, formata i obračuna, ili ako je ne dostavi u roku propisanim Pravilnikom, mora se odbiti izdavanje UEFA licence.

FSCG

Ispitivanje i ocena ispunjenosti kriterijuma u okviru sistema licenciranja vrši se u skladu sa FSCG Pravilnikom o licenciranju klubova za klupska takmičenja u organizaciji UEFA, UEFA Pravilnikom o licenciranju i finansijskom fer pleju i UEFA Standardom kvaliteta licenciranja klubova, kojima su propisana načela i postupci ocenjivanja ispunjenosti kriterijuma i upravljanja sistemom licenciranja“, saopšteno je iz Odeljenja za licenciranje.

UEFA će, u skladu sa sistemom finansijskog fer pleja i dalje nastaviti da vrši finansijski monitoring klubova koji učestvuju u takmičenjima pod njenim okriljem.

Ranije su licencu za nastup u Evropi dobili Sutjeska, Budućnost, Dečić, Petrovac i Breznica. Sutjeska i Breznica će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a Budućnost, Dečić i Iskra u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Komentari

Vaš komentar