“Voleo bih da se vratim u Leće kao trener”

Podeli:
FSCG

Mirko Vučinić, jedan od najboljih igrača u istoriji Crne Gore, svojevremeno jedan od najboljih igrača planete, uvek je interesantan medijima, posebno kolegama iz Italije, gde je ostavio veliki trag.

S obzirom da u derbiju šampionata Italije igraju Roma i Leće, klubovi čije je boje branio Mirko Vučinić, sada član stručnog štaba reprezentacije Crne Gore, bio je to povod da „Gazeta delo sport“, obavi razgovor sa Mirkom.

Getty Images/Valerio Pennicino

Vučinić je u Lećeu stekao reputaciju i afirmaciju, nakon što je na jug Italije došao kao klinac iz Sutjeske (17 godina), da bi 2006. godine stigao u Romu, kao jedan od najboljih napadača u Italiji. Vučinića je, kao talenta, primetio Panteleo Korvino, koji je tokom karijere sportskog direktora uvek imao osećaj za mlade igrače.

„Imao sam malo usijanu glavu, ali Korvino je video moje kvalitete, koje drugi nisu. Uvek ću mu biti zahvalan zbog toga“, rekao je Vučinić za „Gazetu“.

Mirko je igrao u Romi, kasnije u Juventusu, sa kojim je tri puta osvojio titulu, ostavio je trag i na evropskoj sceni, a Vučinić nikada nije krio da mu je Leće velika ljubav.

„Drago mi je što je Leće ponovo u elitnom društvu, što igra lep i atraktivan fudbal. Pomalo me podseća na ekipu iz mog vremena. Nadam se da Leće ponovo može da dostigne nivo koji je imao u vreme Delija Rosija i Zdenjeka Zemana. Vidim entuzijazam u ekipi i želju da se ostvari uspeh, ali neiskustvo je opasna stvar, pa je samim tim potrebno dosta strpljenja“, upozorio je Vučinić.

Posebno mu se sviđa jedan igrač, koga bi preporučio Romi, reč je o mladom napadaču Gabrijelu Strefeci.

„Ostavio je jak utisak na mene. Ima talenat, tehniku, inteligenciju, daje golove, što je naravno najvažnije. Siguran sam da bi bio kapitalno pojačanje za Romu”, rekao je Vučinić, a na pitanje da li sebe vidi na klupi Lećea u godinama koje slede, dodao:

FSCG

„Leće je moja druga kuća. Naravno da bih voleo da jednog dana ponovo dođem u klub u sednem na trenersku klupu, ponovo čujem veliku podršku sa tribina, kao iz perioda kada sam bio igrač”.

Vučinić je tokom pet godina odigrao, koliko je proveo u Romi, odigrao 202 utakmice u svim takmičenjima i postigao 64 gola. Dva puta je osvojio trofej u Kupu Italije, 2007. i 2008. godine.

U ovom momentu, Mirko Vučinić kao član stručnog štaba reprezentacije čeka žreb za Evropsko prvenstvo, a kao svi fudbalski poslenici i zaljubljenici u fudbal, sanja plasman Crne Gore na prvo veliko takmičenje u istoriji.

Komentari

Vaš komentar